Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Apák napja 2017.

Szent József nap- Apák napja

a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodájában

„ Áldott az az ember, akit sok gyengéd hang szólít apának”

 

Az Apák napja megünneplése óvodánkban immár 3. éve a legszebb hagyományaink közé tartozik, amelyre idén március 17-én került sor. Az ünnepségen Sifter Gergő plébános atya köszöntötte az édesapákat és nagypapákat, kiemelve, hogy a mai napon Mária jegyesének, az édesapák védőszentjének emléknapját ünnepeljük. József nem volt Jézus apja: Az Ő apja Isten volt, de József apaként bánt Jézussal, hogy felnevelje. Úgy tekintünk rá, mint nevelő, őrző példaképre, aki elkíséri Jézust a növekedésben, bölcsességben, korban és kegyelemben. Az Ő küldetése egyedülálló.

A mai korban is példakép az édesapák, nevelők számára és hisszük, hogy a jelen lévő gyermekek számára is majdan az lesz, amikor szülőkké válnak.

Gergő atya Isten áldását kérte az édesapák számára, hogy mindig álljanak a gyermekeik mellett  szeretettel, gondoskodással. Óvó tekintettel kísérjék az útjukon, legyenek számukra olyanok, mint Szent József.

Közösen, lehajtott fejjel és könnyekkel küszködve emlékeztünk és imádkoztunk azokért az édesapákért, akik már nem lehetnek velünk. Kértük a Mennyei Atyánkat óvja és vigyázza a mi apáinkat, akik köztünk vannak.

Gergő atya megköszönte az apáknak mindazt, amit a gyermekeikért tesznek, majd Szent József áldását adta rájuk.


Az ünnepség a gyermekek köszöntő énekével folytatódott, melyen három csoport közösen vett részt óvodánk tornatermében. Versekkel és dalokkal készültek apáknak és a nagypapáknak is, amelyek sokszor meghatóak, igazak, és nevettetőek is voltak egyben. Kedvenc daluk, amit kiabálva, felszabadultan énekeltek „Apa a legnagyobb hős”                                                                                 (Honeybeast) 

Apa a legnagyobb hős a világon            

Anya is egy hős, gyereke van, három
Szeretem jobban, mint a csokikat Őket
Örülök, hogy kaptam ilyen szülőket.”

Az édesapák nevetve, könnyek között és nagyon büszkén vették át az ajándékukat, amit a gyermekek készítettek nagy-nagy szeretettel. Hálásak vagyunk a Mennyei Atyánknak, hogy ennek a szép megemlékezésnek részesei lehettünk. Reméljük, a jövőben is lehetőségünk lesz majd rá, hogy együtt köszönthessük és ünnepelhessük az édesapákat és a nagypapákat.

 

  Nagy- Kálsecz Marian                                                                                   óvodapedagógus