Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Farsangi utózönge (Böjtelő mulatság)

2012.02.20

Farsangi utózönge (Böjtelő mulatság)

 

Akkor majd táncot lejt örömében a lány,
az ifjak és az öregek egyaránt boldogok lesznek.
Jer 31,13

Az ötlet megszületik, mert Valakinek, valamiért fontos. A terv, hogy ő, te, én, a szomszéd, a szomszéd unokája és a bolti fűszeres akarjon együtt lenni, kötelezettségek és különösebb ok nélkül.

 

Azt az érzést kerestük, amit akkor érzünk, mikor felhívjuk szeretteinket, amikor kezünkbe veszünk egy igazán jó könyvet, amikor friss sütemény illata csapja meg orrunkat, amikor gyermekkacajt hallunk. A céltalan örömet, ami arról szól: örülj, mert élni jó, és mert ő, te, én, a szomszéd, a szomszéd unokája és a bolti fűszeres is csodálatos és szerethető, …mert olyan, mint Te: Ember. 

bojtelo-mulatsag--19---450x600-.jpg

Segítségünkre siettek a jelmezek… A teljesség igénye nélkül lássunk néhányat: volt velünk oroszlán, hajós kapitány (vagy kalauz?), bohócok, javasasszony, kalóz, hópihe, pillangó, Batman, törpe, mikulás, sőt nem utolsó sorban „Pap”-arazzo is. Gyertyával, fáklyákkal és hangoskodással próbáltuk kergetni a telet a hős oroszlán kíséretében, akinek apró lábai fáradhatatlanok voltak.

Segítségünkre siettek a tárgyak… a díszek, a lufik (a gyerekek külön örömére), a hangfalak és a zene, a székek, a piros-kék-zöld-sárga kártyák (hihetetlen, hogy néha milyen jelentősége/súlya van egy-egy színnek, a Scrabble , a Twister, a tombolán nyert csodás torták, hmm!

Meghatározó volt a majd egész estét átölelő társas játék is, amit még egyszer szeretnénk megköszönni a létrehozóknak. Mert összehozott idegeneket, mert izgalmas is volt és nevettető egyben, mert tanultunk és szórakoztunk, mert a végén sajnáltuk, hogy vége van.

bojtelo-mulatsag--32---600x450-.jpg

Ha visszagondolok a mi kis mulatságunkra, mosolygok… és azt hiszem, ez volt a cél. Remélem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Köszönöm mindenkinek, aki hozzátett egy csöppet is ehhez az estéhez. Tamás atyának külön köszönet jár a támogatásért, a szervezőknek a befektetett energiáért, azoknak, akik imádkoztak a sikerért és mindenekfelett köszönöm azoknak, akik eljöttek. 

Az ötlet megvalósult, mert Valakinek, valamiért fontos volt! Köszönjük!

Kisné Auffenberg Orsolya
szülő