Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szentcsalád-járás 2013

2013.11.30

 Karácsony ünnepére készülve, az idén is szeretnénk a Szentcsalád-járás hagyományát feleleveníteni.

Advent 3. vasárnapjától kezdve a Szent Családot ábrázoló kép 8 napon át vándorol családról-családra. A szentképet hozók, a képet váró családdal közösen imádkoznak. Miután a vendégek elmennek, a szentképet fogadó család rövid imára gyűlik össze a kép körül Másnap besötétedés után a szentképet a következő családhoz viszik, akik az előzőekhez hasonlóan fogják fogadni és tovább adni. A Szentcsalád-járás Advent 3. vasárnapjának estéjétől, Advent 4. vasárnapjáig tart.

Ahhoz, hogy minél több, a Szent Családot ábrázoló kép útjára indulhasson, kérjük és bíztatjuk egyházközségünk családjait, hogy részvételi szándékukat 2013. december 8-ig jelezzék templomaink sekrestyéiben, vagy a plébánián, nevük, címük és telefonszámuk megadásával.

Egy szentkép 8 családnál fog megfordulni (vasárnaptól vasárnapig). Amennyiben 8 család együttesen adja le jelentkezését, akkor ők egymás között beszéljék meg, hogy ki, mikor és hova viszi. Ebben az esetben nem kell nekünk kialakítani a sorrendet.

Amennyiben nincs 8 együtt jelentkező család, kérjük nevük, címük, telefonszámuk és azoknak a napoknak (egymást követő két nap) megadását, amikor tudják fogadni és tovább vinni a szentképet.

A Szentcsaládot ábrázoló képeket, a kört indító családok Advent 3. vasárnapján, a délelőtti szentmise után vehetik át.

A Szentcsalád-járás menete letölthető itt.