Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újmise - Köszöntő

2015.07.13

Főtisztelendő Atyák! Tisztelt Polgármester Úr, Egyházközségi Képviselők! Tisztelendő, jövőben szentelendő Atyák! Krisztusban kedves Testvérek!

Kedves Zsolt Atya!

Örömmel gratulálok áldozópappá szentelésedhez, szülővárosod és egyházközségünk híveinek nevében.

Többször gondolkodtál azon, hogy jelentkezel munkásnak az Úr szőlőjébe. És itt a várva várt nap, pap vagy innentől kezdve mindörökké. Meghoztad a döntést, amellyel bátran hirdeted, hogy Jézus Krisztus az Út, az Igazság és az Élet. Az Út, amelyen járnod kell, az Igazság, amit keresned, és az Élet, amely a boldogságot jelentheti a számodra is.

Hivatásod gyakorlásának kezdete ez a mai nap, amikor a liturgikus szövegek kimondásának hatására, a kezeid között életre kel a Megváltó, és Valóságosan jelen lesz Testében és Vérében. Ahhoz, hogy ezek a szavak ne csak üres frázisok legyenek, egyházunk folytonosságát biztosító apostolutód, a kaposvári megyéspüspök kent fel az áldozópapi szolgálatra. Kívánom, hogy sok örömet lelj hivatásodban, napról-napra.

Az egész egyházközség számára nagy örömet jelent, hogy Tab hosszú idő után munkást küld személyedben az Úr szőlőjébe. Kívánom, hogy a Szentlélekisten vezessen és tegye szívedet, lelkedet tüzessé a hívekért való munkálkodásban, és hogy megtartson és megerősítsen az egyházi rend kötelékében.

Főtisztelendő Zsolt Atya! Tudnod kell, hogy akárhol teljesítesz is szolgálatot, egyházközségünkben mindig tárt karokkal várunk vissza. Bízunk benne, hogy lehetőségeidhez mérten felkeresel majd minket, mert egyházközségünkbe mindig hazajössz!

Imáidban bízva, mi is imáinkban kísérünk a ma megkezdett szolgálatodban.

Most pedig az egész egyházközség nevében arra kérlek, hogy mutasd be nekünk újmisédet!