Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zarándoklat

2017.02.04

Körutazás Erdélyben

Csíksomlyói búcsú

2017. május 30. - június 4.

 

1.nap Indulás hajnalban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, határátlépés Nagylaknál. Aradon megtekintjük Zala György impozáns alkotását, a 13 aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szobrot. Innen utunk Déva érintésével Vajdahunyadra vezet, ahol megtekintjük a Hunyadi kastélyt. Szállások elfoglalása. Vacsora.

 

2.nap   Reggeli után Gyulafehérvárra utazunk. Városnéző séta Erdély ősi történelmi fővárosában: a várnegyedben, ahol a Római Katolikus Székesegyházat találjuk (Hunyadi János és Bethlen Gábor sírhelyét), a Szent István király által alapított erdélyi püspökség, majd az 1991-ben érseki tartomány rangjára emelt egyházmegye székhelye. Szentmise. Ismerkedünk Nagyszebennel, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjáva, látjuk többek között a Nagy és Kis piacteret, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat. Szállások elfoglalása Brassó térségében, “Hétfalu”-ban (Sacele) 3 éj. Vacsora.

 

3.nap  Reggeli után a középkori Drakula-várat látogatjuk meg Törcsvár faluban.

Ezt követően az „Ezer éves határon” átjutva kirándulás Sinaia üdülővárosba, gyönyörű környezetben található a román királyok egykori kastélya, a német romantikus várkastélyok mintájára emelt, kívül-belül pazar épületegyüttes, a Peles kastély Európa egyik legszebb uralkodói rezidenciája. Visszatérünk a szállásra, vacsora.

 

4.nap Reggelit követően Prázsmárra utazunk, Erdély egyik legszebb erődtemplomához (a Világörökség része) veszély esetén a falu teljes lakossága beköltözött az erődfal többemeletes celláiba. Városnézés Brassóba, az erdélyi szászok egykori nagy központjába, sétánk során ellátogatunk a Fekete-templomhoz és a Főtérre, ahol a Városháza is található. Hétfaluban látogatás a csángó múzeumba. Vacsora.

 

5.nap Reggeli után az utazás Csíkszeredába. Zarándoklatunk csúcspontja a Csíksomlyói Mária Ünnep, a Pünkösdi Búcsú. A  keresztaljakkal gyalog megyünk Csíksomlyóra. Itt felkapaszkodunk a Kis- és Nagy-Somlyó közötti nyeregbe, ahol több százezer zarándok társaságában részt veszünk a 12.30-kor kezdődő szentmisén. Szabadprogram, séta Csíkszeredán, Korondon,  majd elfoglaljuk szállásunkat Parajdon.

 

6.nap Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Fotószünet a Király-hágón, séta, szentmise Nagyváradon. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 75.000 Ft/fő

mely tartalmazza az utazást, szállást 5 éjszakára félpanzióval (5 reggeli, 5  vacsora) idegenvezetést.

Nem tartalmazza a belépőket (kb. 10.000 Ft)

 

Előleg befizetése 2017. március 15ig, amelynek összege 40 ezer Ft.

Jelentkezni lehet: Sifter Gergely plébánosnál a + 36 30 510 7979 telefonszámon, valamint a Plébánia elérhetőségein.