Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zarándoklat 2019 (Svájc)

Zarándoklat

Alpesi Panoráma-Körutazás Svájcban

nemzetek Mária kegyhelyeire

 

2019. május 29 - június 4

1.nap indulás hajnalban, Ausztrián át Németországba. Altöttingbe érkezünk a kora délutáni órákban, mely az ország leghíresebb zarándokhelye, a kis templomot, melynek oltárán a csodatévő Mária  szobor áll, bajor nemzeti szentélyként tisztelik. Ismerkedünk a kegyhely történetével, szentmisén veszünk részt. Szállások elfoglalása.

2.nap reggeli után rövid osztrák szakasz megtétele után érkezünk Lichtenstein miniállam területére. A fővárosban, Vaduzban városnéző kisvonattal ismerjük meg a legfontosabb épületeit (a Nagyherceg szőlőskertjétől a futballstadionon át a Parlamentig), mindennapjait, múltját és jelenét. Átlépünk a Svájci Államszövetség területére. Itt első programunk Einsiedeln, Svájc katolikus szíve itt dobog. A festői kisváros kolostora, temploma a benne lévő fekete Madonnával, évszázadok óta vonzza a zarándokokat. Szentmisén veszünk részt, majd továbbutazunk a Vierwaldstetti-tóhoz, melynek partján elfoglaljuk szállásunkat Flüelenben (3 éj). Vacsora.

3.nap reggeli után Svájc pénzügyi központjába, Zürichbe utazunk, a Zürichi-tó partjára. Sétálunk a hangulatos, de kicsit katonás városban a Miasszonyunk templom, Szent Péter templom, Városháza, Limmat-folyó parjta, Münster katedrális érintésével. Következő megállónk a Rajna folyó talán legizgalmasabb, leglátványosabb szakaszánál lesz Schafhausen városnál- az itteni Rajna vízesés a lezúduló víz mennyiségével a legnagyobb Európában. A délután fennmaradó részében Luzern városban időzünk, mely városka Svájc legfőbb idegenforgalmi központja, az itteni fából készült Kápolna híd, mely a Reuss folyón ível át, a világörökség része a Pilátus hegypanorámájával. Séta a tóparton. Vacsora a szállodában.

4.nap reggeli után a Brünnig hágón át jutunk Interlaken térségébe, ahol a meseszép Lauterbrunneni-völgybe vezet az utunk. Itt magasodik az Alpok egyik legszebb hegycsoportja, a Jungfrau csoport. Felkeressük a világon egyedülálló gleccser vízesést: a Trümmelbachfallt, majd egy meseszép hegyi faluban Mürrenben sétálunk 1600 m magasságban (libegővel jutunk fel), ahol nincs autóforgalom, több száz éves faházikók és a Jungfraupanoráma gyönyörködtetnek. Délután a Svájci Államszövetség „fővárosába” Bernbe látogatunk. Itt székel a szövetségi tanács (parlament), a városka pedig úgy fest mintha egy tömbből csiszolták volna ki, gazdag polgárházai szinte tökéletesen egyformák. Látjuk többek közt a város fő templomát is, a Szent Vince templomot, és a jelképes Óratornyot  Visszatérünk Flüelenbe, Vacsora.

 5.nap  reggeli után az egyetlen olasz kantonba, Ticinoba utazunk, a Lago Maggiore partjára. Locarnoban fogaskerekűvel jutunk fel a tó fölé magasodó hegyre. Itt egykoron egy ferences szerzetesnek megjelent a Szűzanya, ezért emelték a Sziklás Madonna búcsújáró templomot. Szentmisén veszünk részt. Elbúcsúzunk Svájctól, Olaszországban a meseszép Comoi-tó partjára érkezünk, Como városába, felkeressük a világhírű dómot is, melyet a városról elnevezett méltán híres mesterek díszítettek. Szállásunk Milánó térségében. Vacsora.

6.nap reggeli után Bergamoba utazunk. Siklóval jutunk fel a város ősi magjához, mely falakkal körülvett, nagyszerűen megőrizte középkori jellegét. Közös sétánk során látjuk pl. a nagyszerű díszteret, a Piazza Vecchiát, a középkori városházát, a ragyogó homlokzatú Colleoni mauzóleumot, két csodálatos templomot. Délután Észak-Olaszország híres Mária kegyhelyéhez érkezünk, Montichiari 12 ezer lakosú helység, szép várkastélya, bazilikája van. Pierina Gilli ápolónőnek (született 1911 augusztus 3-án, Montichiariban) megjelent a Szűzanya. Rosa Mystica-nak, Titkosértelmű Rózsának nevezte magát. „Éld a szeretetet”, köszöntötte Pierinát. A városka mellett van a zarándokhely. Szentmise után indulunk tovább, szállásunk Velence térségében. Vacsora.

7. nap reggeli után Szlovéniából Horvátország érintésével folytatjuk tovább utunkat. Zágráb mellett található a horvátok  legfontosabb búcsújáró helye, Maria Bistrica.  Évente több százezren hajolnak meg a Boldogasszony csodatevő szobra előtt. Szentmisén veszünk részt. A település vallási jelentősége mellett a kézműves termékeiről is híres. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj:  350 EUR és 40.000 Ft/fő

-tartalmazza az utazást, szállást 6 éjszakára, 6 reggelit, 5 vacsorát, idegenvezetést. Nem tartalmazza a BBP biztosítást, és a belépőket.

Jelentkezni Sifter Gergely tabi plébánosnál lehet + 36 30 510 7979 telefonon.

Február 15-ig 40.000 Ft és 100 EUR befizetésével.