Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015. Advent 2. vasárnapja

2015.12.07

Advent 2. vasárnap

2014. december 7.

Ünnepek, emléknapok:

         Hétfő (december 8.):                   A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe.

       Vasárnap (december 13.):   Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja.

 1. Adventi időben kedden, csütörtökön és szombaton 600 órai kezdettel rorátés szentmisét tartunk, amely alatt gyónási alkalmat biztosítunk.
 2. December 6-án, vasárnap 1000 - órától 1230 - óráig tartjuk az adventi vásárunkat. Jó idő esetén a templomkertben, ha az idő nem engedi, akkor a katolikus iskola aulájában. Karácsonyi vásárunkat december 17-én és 18-án a város főterén 1600 órától 1930 óráig tartjuk. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.
 3. December 12-én, szombaton 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
 4. Szeretettel kérem, hogy akik környezetében idős testvérünk van, és szeretné, hogy otthonában felkeressem, és így az ünnepre méltó módon felkészülhessen, jelezze a sekrestyében illetve a plébánián névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon a betegek látogatását december 17-én, csütörtökön végzem a reggeli óráktól.
 5. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
 6. Jövő évre a Keresztény Élet újság előfizetési díja 9360 Ft. Az Adoremus újságé 7080 Ft. Az Új Ember előfizetési díját december 20-a után fogják közölni. Előfizetni a sekrestyében lehet, az éves díj befizetésével.
 7. Az adventi zenei áhítatokat a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától tartjuk. A harmadik alkalomra december 12-én, szombaton kerül sor az evangélikus templomban, a Vox angelicus vonósnégyes közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdet: Sándor Zoltán református lelkipásztor. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmon is részt tudjunk venni!
 8. Előre hirdetem, hogy december 11-én, pénteken Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját. Ezen a napon 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amely előtt ünnepélyes gyertyagyújtás lesz. Ez a nap egyben a katolikus iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvéreket, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalóval szíveskedjenek segíteni, hogy az atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.
 9. Karácsony ünnepére készülve az idén is szeretnénk a Szentcsalád-járás hagyományát feleleveníteni. Advent 3. vasárnapjától kezdve a Szent családot ábrázoló kép 8 napon át vándorol családról-családra. A szentképet hozók a képet váró családdal közösen imádkoznak. Miután a vendégek elmennek, a szentképet fogadó család rövid imára gyűlik össze a kép körül. Másnap besötétedés után a szentképet a következő családhoz viszik, akik az előzőekhez hasonlóan fogadják majd és adják tovább. A Szentcsalád-járás Advent 3. vasárnapjának estéjétől, Advent 4. vasárnapjáig tart. Ahhoz, hogy minél több, a Szent családot ábrázoló kép indulhasson útjára, kérjük és bíztatjuk egyházközségünk családjait, hogy részvételi szándékukat 2015. december 11-ig jelezzék templomaink sekrestyéiben, vagy a plébánián, nevük, címük és telefonszámuk megadásával. Egy szentkép 7 családnál fordul meg (vasárnaptól vasárnapig). Amennyiben 7 család együttesen adja le jelentkezését, akkor ők egymás között beszéljék meg, hogy ki, mikor és hova viszi. Ebben az esetben nem kell nekünk kialakítani a sorrendet. Amennyiben nincs 7 együtt jelentkező család, kérjük, nevük, címük, telefonszámuk és azoknak a napoknak (egymást követő két nap) megadását, amikor tudják fogadni és tovább vinni a szentképet. A Szent családot ábrázoló képeket a kört indító családok Advent 3. vasárnapján, a délelőtti szentmise után vehetik át.
 10. A karácsonyi virágokra szánt adományokat köszönettel fogadjuk a sekrestyében.
 11. 4-5 méteres fenyőfát keresünk a templomba karácsonyfának. Akinek van és felajánlaná, kérem, jelezze a plébánián vagy a sekrestyében.
 12. December 17-én, csütörtökön 1630 órától Torvajon gyónási alkalmat biztosítunk, utána 1700 órakor szentmise lesz. Lullán 1800 órától gyóntatás 1830 órakor kezdődik a szentmise. Karácsonyig csak ezen alkalommal lehet elvégezni a szentgyónásokat. Igyekezzünk időnket úgy beosztani, hogy ne csak testünk, hanem lelkünk is megérkezzen karácsony öröméhez és békéjéhez.