Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015. Szentcsalád vasárnapja

2015.12.30

Szent Család vasárnapja

2015. december 27.

 

            Péntek       (január 1.):             Szűz Mária, Isten Anyja - PARANCSOLT ÜNNEP

         Szombat     (január 2.):             Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely

                                                        püspökök és egyháztanítók emléknapja

 

 

  1. Hálásan köszönöm a hívek szép számú részvételét karácsony ünnepi szentmiséin. Lélekemelő volt együtt ünnepelni.

 

  1. December 31-én, csütörtökön 1700 órakor tartjuk a Hálaadást, és a szentmise keretében beszámolok a plébánia területén az elmúlt évben történt főbb eseményekről. Hálát adunk Istennek a sok-sok kegyelemért, az örömökért és a nehézségekért is.

 

  1. Január 1. péntek, újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP, a szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Szentmisék csak a plébániatemplomban lesznek 1100 és 1800 órai kezdettel.

 

  1. Január 1. első péntek, de a betegek látogatását csak a következő pénteken, január 8-án, délelőtt végzem. Az esti szentmise előtt fél órával, 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Január 3-án, vasárnap első vasárnap, a bábonyi kápolnában 1500 órakor lesz szentmise. Tabon a plébániatemplomban az esti szentmise előtt 1700 órától szentségimádást tartunk Magyarország és egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért.

 

  1. Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni, az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

  1. Akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is kérnek Keresztény Élet illetve Új Ember újságokat, szíveskedjenek befizetni a sekrestyében január 26-ig. A Keresztény Élet ára 9360 Ft/év, az Új Ember újságé 12400 Ft/év, az Adoremus 7080 Ft-ba kerül.

 

  1. Egyházközségünk megrendezi a III. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Többen jelezték, hogy jönnének, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen a kellemetlenségek elkerülése miatt. A bál időpontja február 6-a, helye az állami iskola ebédlője.