Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. C év. Évközi 4. vasárnap

2016.02.02

Évközi 4. vasárnap

2016. január 31.

Ünnepek, emléknapok:

 

         Kedd (február 2.):                      Urunk bemutatása a templomban.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

         Szerda (február 3.):                   Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja

Péntek (február 5.):                            Szent Ágota szűz és vértanú emléknapja

Szombat (február 6.):                Miki Szent Pál és társai vértanúk emléknapja

 

 

  1. Január 31-én, vasárnap 1500 órakor lesz Bábonyban a szentmise.

 

  1. Február 2-án, kedden lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Szentmisék a plébániatemplomban 800 órakor és 1800 órakor kezdődnek, amelyek keretében gyertyaszentelést végzünk. Kérem a Testvéreket, gyertyákat hozzanak magukkal!

 

  1. Február 3-án, szerdán Szent Balázs püspök és vértanú ünnepén és vasárnap minden szentmisében Balázs-áldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.

 

  1. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban a jövő héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.

 

  1. Február 6-án, szombaton tartjuk a III. Egyházközségi bálunkat, amely 1800 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise, így érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, amely az állami iskola ebédlője, Virág utca 12. Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal, süteményekkel azonban meglephetik asztaltársaságukat!!!

 

  1. Előre hirdetem, hogy február 13-án, szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt, kérem, iratkozzanak fel vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében vagy a plébánia elérhetőségein.

 

  1. Február 7-én, vasárnap Lullán a szentmise 1400 órakor kezdődik.

 

  1. Az Új Ember és a Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.