Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. C. év Évközi 5. vasárnap

2016.02.12

Évközi 5. vasárnap

2015. február 7.

Ünnepek, emléknapok:

 

         Szerda (február 10.):                  HAMVAZÓSZERDA- SZIGORÚ BÖJTI NAP

         Csütörtök (február 11.):            Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária

Betegek világnapja

 

  1. Február 7-én, vasárnap a lullai és a torvaj templomok szépítésére adjuk adományainkat, amelyet a Jó Isten fizessen vissza mindenkinek bőkezű ajándékai által.
  2. Február 7-én, vasárnap minden szentmisében Balázs-áldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.
  3. Február 10-én Hamvazószerda, szigorú böjti nap. Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, azok, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 órakor és 1800órai kezdettel. A szentmisék keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket. Aki ezen a napon nem tud ebben részt venni, a vasárnapi szentmiséken is megtartjuk a hamvazási szertartást.
  4. Február 11-én, csütörtökön 1730  órától kezdjük a Lourdes-i kilencedet. A közös imádság azokon a napokon lesz, amikor templomunkban esti szentmise van, hétfőn, kedden, csütörtökön és vasárnap, 1730 órai kezdettel. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.
  5. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel kérem, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt.
  6. Február 13-án, szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepén 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a megjelentek a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett, felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt, kérem, iratkozzanak fel, vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein.
  7. Hálásan köszönöm azok munkáját, akik az egyházközségi bálunk szervezésében és lebonyolításában részt vettek. Köszönöm a nagylelkű felajánlásokat, amelyek nélkül nem tudtuk volna ilyen szinten megrendezni a bálunkat. Isten fizesse meg mindenkinek, aki bármit is tett, akár fizikálisan, akár imádságok által kísért és támogatott bennünket.