Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. C. év Nagyböjt 1. vasárnap

2016.02.12

Nagyböjt 1. vasárnap

2016. február 14.

 

  1. Február 14-én, vasárnap minden szentmisében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket! 1730 órától Lourdes-i kilencedet imádkozunk.
  2. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel kérem, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt. Feliratkozni a sekrestyében lehet.
  3. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2 x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.
  4. Előre hirdetem, hogy a nagyböjti 3 napos lelkigyakorlatunk időpontja: március 6-7-8. (vasárnap, hétfő, kedd) Mindhárom nap 1800 órakor kezdődik a szentmise, amely előtt 1700órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat vezetésére Világos Krisztián püspöki megbízott, bárdudvarnoki plébánost, a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház igazgatóját kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra.
  5. Előre hirdetem, hogy a megyeri templomban a következő szentmise március 5-én, szombaton 1500 órakor lesz, előtte gyónási alkalmat biztosítunk.
  6. Egyházközségi zarándoklatot hirdetek La Salette – Lourdes útvonalon. Jelentkezni március 27-ig lehet, 250 euro előleg befizetésével, akár a sekrestyében vagy a plébánián. Részletek a faliújságon találhatók!

2016. május 18-24.

 

1. nap Indulás hajnalban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Észak-Olaszország leglátványosabb, leggazdagabb városa Milánó. Sétálunk a belvárosban, megtekintjük a világhíres dómot, mely az olasz gótika mesterműve. Majd szentmisén veszünk részt. Szállásunk az olasz - francia határnál lesz.

2. nap La Salette kegyhelyre érkezünk az Alpok fenséges panorámájának közepette. Ez Európa legmagasabban fekvő kegyhelye (1800 m), ahol szentmisén veszünk részt. Majd folytatjuk utunkat, és a szállásunk Avignon térségében lesz.

3. nap Avignon-i sétánk alkalmával látjuk a pápák egykori palotáját, a városházát, a híres Avignon-i hidat, mely a város jelképe, és a katedrálist. Lourdes-ba érkezünk, a Pireneusok lábánál fekvő festői kisvárosba. Elfoglaljuk szállásunkat, majd részt veszünk a gyertyás körmeneten.

4. nap Megtekintjük a Szeplőtelen fogantatás és a Rózsafüzér bazilikákat és az Örökimádás kápolnát, Bernadett szülőházát, ezután szentmise, keresztút. Délután szabadprogram.

5. nap Franciaország legközépkoribb gyöngyszeme Carcassone fallal körülvett erődített városkájában, várában sétálunk. Majd továbbutazunk, szállásunk Frejus térségében lesz.

6. nap A francia azúrparton utazunk. Monaco, Monte Carlo varázslatos világával ismerkedünk. Szállás Brescia térségében.

7. nap Hazautazás rövid pihenőkkel, út közben séta Veronában- amfiteátrum, Fő tér, városháza, Júlia háza stb. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 490 euró/fő

Az ár tartalmazza a szállást (6 éjszakára, 2 ágyas szállodai szobákban), utazást, idegenvezetést és félpanziós ellátást (reggeli+vacsora).

Az ár nem tartalmazza a belépődíjakat (10 euro).