Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. C.év Évközi 2. vasárnap

2016.01.18

Évközi 2. vasárnap

2016. január 17.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Hétfő (január 18.):                    Árpád-házi Szent Margit szűz ünnepe

Csütörtök (január 21.):             Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja

 

 1. Január 17-én, vasárnap megkezdődik az Ökumenikus imahét január 24-ig az egész világon. A mi plébániánkon ezek az alkalmak a következőképpen alakulnak:
  1. Január 18-án, hétfőn a Katolikus templomban találkozunk 1800 órakor, igét hirdet: Arató Lóránd evangélikus lelkész.
  2. Január 19-én, kedden az Evangélikus templomban találkozunk 1800 órakor, igét hirdet: Sándor Zoltán református lelkipásztor.
  3. Január 20-án, szerdán a Református templomban találkozunk 1800 órakor, igét hirdet: Arató Eszter evangélikus lelkész.
  4. Január 21-én, csütörtökön Lullán a Katolikus templomban találkozunk 1800 órakor, igét hirdet: Sándor Zsuzsa Noémi református lelkipásztor.
  5. Január 22-én, pénteken az Evangélikus templomban találkozunk 1800 órakor, igét hirdet: Sifter Gergely plébános.
 2. Ezen a héten az ökumenikus imaalkalmak miatt január 18-tól a hétfői, keddi, csütörtöki és a pénteki szentmisék nem este, hanem reggel 700 órakor kezdődnek.
 3. Január 18-án, hétfőn az ökumenikus imaalkalom után a katolikus iskola ebédlőjében tartjuk meg szeretetvendégségünket, amelyre mindenkit hívunk és várunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, akinek lehetősége van, segítse egy kis süteménnyel, szendviccsel, aprósággal ezen alkalmunkat, melyeket le lehet adni az iskola ebédlőjében egész nap.
 4. Örömmel hirdetem a kedves Testvéreknek, hogy a III. Egyházközségi bálunkra már minden jegy elkelt. Köszönöm mindenkinek a nagy érdeklődést, és kívánok jó szórakozást február 6-a estéjére.
 5. Aki szeretne ez évben szentmisét mondatni, kérem, jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.
 6. Előre hirdetem, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet 2016. január 24-re minden katolikus templomban.
 7. Új Ember és a Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.