Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. C.év Nagyböjt 4. vasárnap

2016.03.16

Nagyböjt 4. vasárnap

2016. március 6.

 1. Március 6-án elsővasárnap, 1700 órától szentségimádást tartunk. Magyarország, egyházmegyénk és egyházközségeink lelki megújulásáért.
 2. Március 6-án, vasárnap este kezdődik a nagyböjti 3 napos lelkigyakorlatunk. Mindhárom nap 1800 órakor kezdődik a szentmise, amely előtt 1730órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat vezetésére Világos Krisztián püspöki megbízott, bárdudvarnoki plébánost, a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház igazgatóját kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a Húsvétra.
 3. Zarándoklatot hirdetek az irgalmasság évében, március 13-án, a homokkomáromi Szűzanya kegyhelyéhez. Ezen a helyen minden hónapban 13-án engesztelő szentmisét tartanak. Ennek a szentmisének a megtartására engem kértek fel, mely külön öröm számomra, mert lelkileg is érintett vagyok, mivel papi hivatásom innen gyökerezik. Szentelésem után az első misémet is itt tartottam.

Program: 1500 órakor a Galéria előtti parkolóból.

      1700 órakor a kegyhelyen keresztút.

      1830 órai kezdettel szentmise, majd rögtön utána gyertyás körmenet.

      kb. 2030 óra körül indulás haza.

     Jelentkezni lehet a plébánián személyesen, vagy a sekrestyében.

A várható útiköltség: 2000 Ft/fő.

Szeretettel hívom és várom a Testvéreket erre az útra, tartsanak velem!

 1. Március 10-én, csütörtökön 1630 órakor a sérsekszőlősi templomban gyóntatás, majd 1700 órakor szentmise lesz. 1800 órakor Zalán gyóntatás, majd 1830 órai kezdettel szentmise lesz.
 2. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel kérem, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt. Feliratkozni a sekrestyében lehet.
 3. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2 x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.
 4. Otthon lévő betegek húsvéti gyóntatását bejelenthetik a sekrestyében és a plébánián. Csak azokhoz áll módomban elmenni, akik ezt kérik. Tisztelettel kérem, adjuk tovább!
 5. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.
 6. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében, valamint a kihelyezett perselyben.
 7. Egyházközségi zarándoklatot hirdetek, 2016. május 18-24 között La Salette – Lourdes útvonalon. Jelentkezni március 27-ig lehet, 250 euró előleg befizetésével a sekrestyében vagy a plébánián. Részletek a faliújságon találhatók.
 8. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka, szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A katolikus iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatás, heti két órában. Az állami iskolában válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.
 9. Előre hirdetem, hogy március 19-én szombaton 1330 órai kezdettel nagytakarításra hívom és várom a testvéreket. Templomunkat szépítjük és készítjük Húsvét ünnepére.
 10. Március 13-án, vasárnap országos gyűjtés van a Szentföld javára így adjuk majd adományainkat!