Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. C.év Nagyböjt 5. vasárnap

2016.03.16

Nagyböjt 5. vasárnap

2015. március 13.

 

 1. Március 13-án, vasárnap országos gyűjtés van a Szentföld javára.
 2. Nagyböjt péntekjein este 1700 órától keresztutat végzünk. Március 18-án, pénteken Családos Keresztutat végzünk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket!
 3. Hálásan köszönöm a hívek szép számú részvételét nagyböjti lelkigyakorlatunkon.
 4. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka. Szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A katolikus iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatása, heti két órában. Az állami iskolában válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget, az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.
 5. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében.
 6. Előre hirdetem, hogy március 19-én, szombaton 1330 órai kezdettel nagytakarításra hívom és várom a Testvéreket.
 7. Otthon lévő betegek húsvéti gyóntatását március 18-án, pénteken végzem a reggeli óráktól!
 8. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2 x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.
 9. Egyházközségi zarándoklatot hirdetek, 2016. május 18-24. között La Salette – Lourdes útvonalon. Jelentkezni március 27-ig lehet, 250 euró előleg befizetésével a sekrestyében vagy a plébánián. Részletek a faliújságon találhatók.
 10. Március 20-a Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja, a Passiót énekli a kórus. Kérem a Testvéreket, amennyiben az idő engedi, kint az oldalsó ajtónál gyülekezzünk. Megáldjuk a szentmise elején a barkaágakat, majd a templomot megkerülve körmenetben érkezünk be a templomba, felidézve Jézus ünnepélyes bevonulását Jeruzsálembe.
 11. Előre hirdetem, hogy a húsvéti Szent Háromnap liturgikus ünneplése a következőképpen alakul:

Nagycsütörtökön 1800 órakor kezdődik az Utolsó vacsora emlékmiséje, amely után oltárfosztás következik.

Nagypéntek szigorú böjti nap, amely háromszori étkezést és egyszeri jóllakást jelent. Nagypénteken 1700 órától keresztutat végzünk, majd ezután 1800 órakor kezdődik az ünnepi liturgia. A Passiót énekli a kórus, majd egyetemes könyörgések, kereszthódolat, szentáldozás, majd virrasztás. Kérem a Testvéreket, maradjunk egy kicsit csendben Jézusunk mellett.

Nagyszombaton 2000 órakor kezdődik Húsvét vigíliája: a Fény-, Ige-, Víz liturgiája, keresztségi fogadás, szentmise és a feltámadási körmenet. A körmenet útvonala a következőképpen alakul: A templom oldalsó bejáratánál lemegyünk a Fő tér felé, majd az evangélikus templom mellett elhaladva a parkolón át az Ady Endre utcán keresztül érkezünk vissza a templomhoz. Kérem a Testvéreket, hogy erre az estére a viasz lecsöpögésétől védő, kis gallérral ellátott gyertyát vagy mécsest hozzanak magukkal.

Kérem a Testvéreket, hogy – aki csak teheti – a SZENT HÁROMNAP mindegyikén vegyen részt. Így teljes Anyaszentegyházunk legnagyobb ünnepének, Krisztus Urunk feltámadásának megünneplése.