Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 1. vasárnap - 2014. november 30.

2014.12.01

Advent 1. vasárnap

2014. november 30.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (december 3.): Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknap

 1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn este 6 óra, kedden reggel 6 óra (rorátés szentmise), szerda reggel 8 óra, csütörtökön reggel 6 óra (rorátés szentmise), pénteken este 6 óra, és szombaton reggel 6 órakor (rorátés szentmise).
 2. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn este 6 óra, kedden reggel 6 óra (rorátés szentmise), szerda reggel 8 óra, csütörtökön reggel 6 óra (rorátés szentmise), pénteken este 6 óra, és szombaton reggel 6 órakor (rorátés szentmise).
 3. A fíliákban a héten kedden (Lullán) fél 6-tól gyónási alkalmat biztosítunk 6 órakor szentmise lesz. Csütörtökön (Torvajon) fél 5-től gyónási alkalom 5 órakor szentmisét tartunk.
 4.  A mai és a jövő vasárnapon, tartjuk az adventi vásárunkat, fél 10 órától fél 1 óráig. Jó idő esetén a templomkertben, ha az idő nem engedi, akkor a Katolikus iskola aulájában, valamint december 18 és 19-én a város Főterén délután 3-7 óráig. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát, és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.
 5. Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
 6. Szeretettel kérem, hogy akik környezetében idős testvérünk van, és szeretné hogy otthonában felkeressem és az ünnepre méltó módon felkészülhessen jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon a betegek látogatását december 16-án (kedden) végzem a reggeli óráktól.
 7. A fíliákban kérném, hogy a képviselőtestületi tagoknál jelezzék pontos címmel és elérhetőséggel, hogy kik azok akik szeretnék hogy otthonaikban felkeressem őket, hogy a karácsonyi szentgyónásukat elvégezzék.
 8. Hálásan köszönöm a Testvérek nagylelkű adományait, amelyet a Karitász javára adtak, az összegyűlt 40.000 Ft-ot továbbítottuk a Püspökségre.
 9. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
 10. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián. A Keresztény élet újság éves díja 9360 Ft lesz, amelyet a sekrestyében lehet befizetni. Az Új ember újság éves díját december 20-a után fogják közölni.
 11. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 5 órától a templomokban. A második alkalomra december 6-án szombaton kerül sor a Református templomban a Lélekvár együttes közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdetésére engem kértek fel. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalmakkor részt tudjunk venni!
 12. Előre hirdetem, hogy december 15-én (hétfőn) Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a Katolikus Iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvérek, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalókkal szíveskedjenek segíteni, hogy az Atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.