Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 1. vasárnap

2013.11.30

Advent 1. vasárnap

2013. december 1.

 

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (december 3.): Xavéri Szent Ferenc áldozópap

Szombat (december 7.): Szent Ambrus püspök és egyháztanító

 

1)     Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn este 6 óra, kedden reggel 6 óra (rorátés szentmise), szerda reggel 8 óra, csütörtökön reggel 6 óra (rorátés szentmise), pénteken este 6 óra, és szombaton reggel 6 órakor (rorátés szentmise).

2)     A fíliákban a héten kedden (Sérsekszőlős) és csütörtökön (Zala) este 6 órakor lesz szentmise, amely előtt fél órával gyónási alkalmat biztosítunk.

3)     A mai és a jövő vasárnapon tartjuk az adventi vásárunkat, fél 9 órától fél 12 óráig. Jó idő esetén a templomkertben, ha az idő nem engedi, akkor a Katolikus iskola aulájában. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát, és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.

4)     Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz. A templomban pedig 5 órától Szentségimádást tartunk.

5)     Ma a Lullai és a Torvaji templomok felújítására adjuk adományainkat. Jövő vasárnap pedig a Sérsekszőlős, Tab, Zala-i templomainkra.

6)     A héten pénteken elsőpéntek, délelőtt 10 órától az elsőpéntekes betegek gyóntatását végzem, amely egyben a karácsonyi szentgyónásuk is. Este fél 6 órától pedig gyónási alkalmat biztosítunk itt a plébániatemplomban.

7)     Szeretettel kérem, hogy akik környezetében idős testvérünk van, és szeretné hogy otthonában felkeressem és az ünnepre méltó módon felkészülhessen jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon a betegek látogatását december 10-én végzem a reggeli óráktól.

8)     A fíliákban kérném, hogy a képviselőtestületi tagoknál jelezzék pontos címmel és elérhetőséggel, hogy kik azok akik szeretnék hogy otthonaikban felkeressem őket, hogy a karácsonyi szentgyónásukat elvégezzék.

9)     Hálásan köszönöm a Testvérek nagylelkű adományait, amelyet a Karitász javára adtak, az összegyűlt 40.000 Ft-ot továbbítottuk a Püspökségre.

10)Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

11)Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni nálam december 8-ig. Újság előfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. A Keresztény élet, éves díja jövőre 8840 Ft. Az Új ember újság éves díját csak december 20-a után fogják közölni.

 

12)Előre hirdetem, hogy december 16-án (hétfőn) Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a Katolikus Iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvérek, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalókkal szíveskedjenek segíteni, hogy az Atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.