Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 2. vasárnap - 2014. december 7.

2014.12.07

Advent 2. vasárnap

2014. december 7.

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (december 8.): A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása főünnep

Szombat (december 13.): Szent Lúcia szűz és vértanú

 1. Adventi időben kedden, csütörtökön és szombaton reggel 6 órakor (rorátés) szentmisét tartunk, amely alatt gyónási alkalmat biztosítunk!
 2. A héten kedden Sérsekszőlősön fél 6-tól gyónási alkalmat biztosítunk 6 órakor szentmise lesz.
 3. A mai vasárnapon fél 10 órától fél 1 óráig tartjuk az adventi vásárunkat. Jó idő esetén a templomkertben, ha az idő nem engedi, akkor a Katolikus iskola aulájában, valamint december 18 és 19-én a város Főterén délután 3-7 óráig. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát, és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.
 4. Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
 5. Szeretettel kérem, hogy akik környezetében idős testvérünk van, és szeretné hogy otthonában felkeressem és az ünnepre méltó módon felkészülhessen jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon a betegek látogatását december 16-án (kedden) végzem a reggeli óráktól.
 6. A fíliákban kérném, hogy a képviselőtestületi tagoknál jelezzék pontos címmel és elérhetőséggel, hogy kik azok akik szeretnék hogy otthonaikban felkeressem őket, hogy a karácsonyi szentgyónásukat elvégezzék. Előreláthatólag december 17-én (szerdán) keresem fel őket.
 7. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
 8. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián. A Keresztény élet újság éves díja 9360 Ft lesz, amelyet a sekrestyében lehet befizetni. Az Új ember újság éves díját december 20-a után fogják közölni.
 9. Az adventi zenei áhítatokat a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 5 órától tartjuk. A harmadik alkalomra december 13-án szombaton kerül sor templomunkban. Orgonán közreműködik Arató Lóránd, próza Arató Eszter. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalomkor is részt tudjunk venni!
 10. Előre hirdetem, hogy december 15-én (hétfőn) Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a Katolikus Iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvérek, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalókkal szíveskedjenek segíteni, hogy az Atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.
 11. Karácsony ünnepére készülve az idén is szeretnénk a Szentcsalád-járás hagyományát feleleveníteni. Advent 3. vasárnapjától kezdve a Szent családot ábrázoló kép 8 napon át vándorol családról-családra. A szentképet hozók a képet váró családdal közösen imádkoznak. Miután a vendégek elmennek, a szentképet fogadó család rövid imára gyűlik össze a kép körül. Másnap besötétedés után a szentképet a következő családhoz viszik, akik az előzőekhez hasonlóan fogadják majd és adják tovább. A Szentcsalád-járás Advent 3. vasárnapjának estéjétől, Advent 4. vasárnapjáig tart. Ahhoz, hogy minél több, a Szent családot ábrázoló kép indulhasson útjára, kérjük és bíztatjuk egyházközségünk családjait, hogy részvételi szándékukat 2014. december 12-ig jelezzék templomaink sekrestyéiben, vagy a plébánián, nevük, címük és telefonszámuk megadásával. Egy szentkép 7 családnál fordul meg (vasárnaptól vasárnapig). Amennyiben 7 család együttesen adja le jelentkezését, akkor ők egymás között beszéljék meg, hogy ki, mikor és hova viszi. Ebben az esetben nem kell nekünk kialakítani a sorrendet. Amennyiben nincs 7 együtt jelentkező család, kérjük nevük, címük, telefonszámuk és azoknak a napoknak (egymást követő két nap) megadását, amikor tudják fogadni és tovább vinni a szentképet. A Szent családot ábrázoló képeket a kört indító családok Advent 3. vasárnapján, a délelőtti szentmise után vehetik át.