Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 2. vasárnap

2013.12.07

 Advent 2. vasárnap

2013. december 8.

 

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (december 9.): Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása főünnep

Péntek (december 13.): Szent Lúcia szűz és vértanú

Szombat (december 14.): Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

 

1)     A fíliákban a héten kedden (Lulla) este 6 órakor, és csütörtökön (Torvaj) este 5 órakor lesz szentmise, amely előtt fél órával gyónási alkalmat biztosítunk.

2)     Adventi vásárunk a mai napon, fél 9 órától fél 12 óráig lesz. Jó idő esetén a templomkertben, ha az idő nem engedi, akkor a Katolikus iskola aulájában. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát, és a kezek munkáját. a Jó Isten áldja meg őket.

3)     Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.

4)     Ma a Sérsekszőlősi a Tabi és a Zalai templomok felújítására adjuk adományainkat.

5)     Szeretettel kérem, hogy akik környezetében idős testvérünk van, és szeretné hogy otthonában felkeressem és az ünnepre méltó módon felkészülhessen jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon a betegek látogatását december 10-én végzem délelőtt és délután.

6)     A fíliákban kérném, hogy a képviselőtestületi tagoknál jelezzék pontos címmel és elérhetőséggel, hogy kik azok akik szeretnék hogy otthonaikban felkeressem őket, hogy a karácsonyi szentgyónásukat elvégezzék. Előre láthatólag december 17-én és 19-én délelőtt és délután látogatom őket.

7)     Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

8)     Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni nálam december 8-ig. Újság előfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. A Keresztény élet, éves díja jövőre 8840 Ft. Az Új ember újság éves díját csak december 20-a után fogják közölni.

9)     December 13-án pénteken a város Főterén adventi vásárt tartanak, amelynek bevételét a gyermekek támogatására ajánlják! Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

10)December 14-én 17 órakor adventi zenei áhítat lesz az evangélikus templomban, amelynek keretében engem kértek fel adventi gondolatokra. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

11)Előre hirdetem, hogy december 16-án (hétfőn) Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a Katolikus Iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvérek, akinek van lehetősége egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalókkal szíveskedjenek segíteni, hogy az Atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.

12)A jövő vasárnaptól veszek fel jövő évre szentmise szándékokat. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.