Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 3. vasárnap - 2014. december 14.

2014.12.13

Advent 3. vasárnap

2014. december 14.

        

 

 1. Adventi időben kedden, csütörtökön és szombaton reggel 6 órakor (rorátés) szentmisét tartunk, amely előtt és alatt gyónási alkalmat biztosítunk! Valamint a hét többi napján a szentmisék előtt. Kérjük, idejüket próbálják úgy beosztani, hogy lelkileg minél előbb felkészüljenek Jézus születésére, és ne halogassák a lelki megtisztulást karácsony napjára.

 

 1. A héten, kedden, Lullán fél 6-tól gyónási alkalmat biztosítunk 6 órakor szentmise lesz, csütörtökön, Torvajon fél 5-től gyóntatás 5 órakor szentmise, Zalán ¾ 6-tól gyóntatás majd szentmise lesz.

 

 1. A város Fő terén december 18-19-én délután 3-7 óráig tartjuk az ádventi vásárunkat. Hálásan köszönöm minden jó szándékú ember adományát, és a kezek munkáját. A Jó Isten áldja meg őket.

 

 1. Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.

 

 1. Szeretettel kérem, hogy akik környezetében idős testvérünk van, és szeretné hogy otthonában felkeressem és az ünnepre méltó módon felkészülhessen jelezze a sekrestyében illetve a plébánián, névvel, címmel és telefonszámmal. Tabon a betegek látogatását december 16-án (kedden) végzem a reggeli óráktól. A fíliákban előreláthatólag december 17-én (szerdán) és 18-án (csütörtökön) keresem fel őket.

 

 1. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

 

 1. A héten hétfőn december 15-én tartjuk a fiatal papok találkozóját délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a Katolikus Iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem a Testvéreket, aki hozna egy kis süteményt, illetve rágcsálnivalót szíveskedjen vagy a sekrestyébe vagy a plébániára behozni. A gyertyagyújtások miatt csak negyed 6-tól leszek otthon.

 

 1. A plébánia területén az ünnepi szentmisék rendje a következőképpen alakul. Éjféli szentmise december 24-én este miden templomunkban lesz. 19 órakor Bábonyban és Megyeren, 20.30-kor Torvajon és Sérsekszőlősön, 22 órakor Lullán és Zalán, Éjfélkor pedig Tabon.

 

 1. Karácsony napján, december 25-én 8 órakor Lulla, 9.30-kor Torvaj, 11 órakor Tab, és 18 órakor Tabon lesz szentmise. Karácsony másnapján, december 26-án csak Tabon lesz szentmise 11 órakor és este 18 órakor.

 

 1. December 27-én az este 6 órás szentmise keretében megtartjuk a Szent János napi szokásos bormegáldást. Kérném a boros gazdákat, hogy értesítsék egymást, és hozzák el boraikat. A szentmise után, ahogy tavaly is szeretettel hívom és várom őket a plébániára közös együttlétre, borkostolásra. Apostolkodjunk ez ügyben is.

 

 1. Egyházközségeinknek megrendezzük a II. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Többen kérdezték és jelezték, hogy jönnének, a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen, a kellemetlenségek elkerülése végett. A bál időpontja február 7-e, helye az Önkormányzati iskola ebédlője.