Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 3. vasárnap

2013.12.15

 Advent 3. vasárnap

2013. december 15.

1)     A fíliákban a héten kedden (Sérsekszőlős), és csütörtökön (Zala) este 6 órakor lesz szentmise, amely előtt fél órával gyónási alkalmat biztosítunk.

2)     Megköszönöm mindenkinek, aki az adventi vásárunk szervezésében, és lebonyolításában részt vett, és bármi nemű feladatot is vállalt! Ez is a közösségünket és egymáshoz való tartozásunkat erősítette. Isten fizesse meg nektek érte. Köszönöm, azok munkáját, akik templomunk takarításában részt vettek a tegnapi napon.

3)     Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.

4)     A héten kedden és csütörtökön látogatom a fíliákban az idős Testvéreket, akik feliratkoztak, hogy szentgyónásukat elvégezzék!

5)     Azok, akik idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

6)     December 21-én 16 órakor adventi zenei áhítat lesz az evangélikus templomban, szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

7)     A holnapi napon tartjuk a fiatal papok találkozóját, délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Szeretettel várom a Testvéreket! Ez a nap lesz egyben a Katolikus Iskola lelkinapja is karácsonyra készülve. Kérem, hogy aki hozna süteményt, vagy egyéb apróságot, a mai nap este negyed 6-tól hozza be a plébániára, amelyet előre is hálásan köszönök.

8)     Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 15-e, helye a jelentkezettek létszámától függ majd. A belépő ára várhatóan 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Jelentkezni lehet január 15-ig a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

9)     A mai vasárnaptól veszek fel jövő évre szentmise szándékokat. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

10) A szentgyónás lehetősége adott a csütörtökön és szombaton a hajnali szentmisék előtt és alatt. Valamint a hét többi napján a szentmisék előtt. Kérjük, idejüket próbálják úgy beosztani, hogy lelkileg minél előbb felkészüljenek Jézus születésére, és ne halogassák a lelki megtisztulást karácsony napjára.

11)A plébánia területén az ünnepi szentmisék rendje a következőképpen alakul. Éjféli szentmise december 24-én este miden templomunkban lesz. 19 órakor Bábonyban és Megyeren, 20.30-kor Lullán és Sérsekszőlősön, 22 órakor Torvajon és Zalán, Éjfélkor pedig Tabon.

Karácsony napján, december 25-én 8 órakor Sérsekszőlős, 9.30-kor Tab, 11 órakor Zala, és 18 órakor Tabon lesz szentmise. Karácsony másnapján, december 26-án csak Tabon lesz szentmise 9.30-kor és este 18 órakor.

December 27-én az este 6 órás szentmise keretében megtartjuk a Szent János napi szokásos bormegáldást. Kérném a boros gazdákat, hogy értesítsék egymást, és hozzák el boraikat. Örülnék, ha a szentmise után egy rövid borkóstolást is tarthatnánk. Apostolkodjunk ez ügyben is.