Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 4. vasárnap - 2014. december 21.

2014.12.21

Advent 4. vasárnap

2014. december 21.

 

 1. December 23-án (kedden) délelőtt 8 órától díszítjük a templomunkat karácsonyra, akinek van lehetősége és ideje engedi, segítsen nekünk.

 

 1. Kedden december 24-én reggel nem lesz szentmise! Itt a templomunkban éjféli szentmisével Krisztus Urunk születésének Főünnepét üljük.

 

 1. December 24-én 23.30-kor a Szent Gellért Római Katolikus Iskola 5. osztálya és az iskola énekkara pásztorjátékot ad elő a plébániatemplomban. Szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket!

 

 1. Adventi időben még kedden reggel 6 órakor (rorátés) szentmisét tartunk, amely előtt és alatt gyónási alkalmat biztosítunk! Kérjük, idejüket próbálják úgy beosztani, hogy lelkileg minél előbb felkészüljenek Jézus születésére, és ne halogassák a lelki megtisztulást karácsony napjára.

 

 1. Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.

 

 1. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

 

 1. Hétfőn december 15-én tartottuk a fiatal papok találkozóját délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise keretében. Hálásan köszönöm mindazoknak, akik felkarolták ezt az ügyet és segítettek, akár süteményeket, finomságokat hoztak, akár a tálalásban segítettek!

 

 1. A plébánia területén az ünnepi szentmisék rendje a következőképpen alakul. Éjféli szentmise december 24-én este miden templomunkban lesz. 19 órakor Bábonyban és Megyeren, 20.30-kor Torvajon és Sérsekszőlősön, 22 órakor Lullán és Zalán, Éjfélkor pedig Tabon.

 

 1. Karácsony napján, december 25-én 8 órakor Lulla, 9.30-kor Torvaj, 11 órakor Tab, és 18 órakor Tabon lesz szentmise. Karácsony másnapján, december 26-án csak Tabon lesz szentmise 11 órakor és este 18 órakor.

 

 1. December 27-én, szombaton a megyeri templomban is lesz szentmise délután 3 órakor.

 

 1. December 27-én az este 6 órás szentmise keretében megtartjuk a Szent János napi szokásos bormegáldást. Kérném a boros gazdákat, hogy értesítsék egymást, és hozzák el boraikat. A szentmise után, ahogy tavaly is szeretettel hívom és várom őket a plébániára közös együttlétre, borkostolásra. Apostolkodjunk ez ügyben is.

 

 1. Egyházközségeinknek megrendezzük a II. Egyházi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Többen kérdezték és jelezték, hogy jönnének, a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit kérek, hogy időben jelentkezzen, a kellemetlenségek elkerülése végett. A bál időpontja február 7-e, helye az Önkormányzati iskola ebédlője.

 

 1.   Akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is kérnek Keresztény élet illetve Új ember újságokat, szíveskedjenek befizetni a sekrestyében január 26-ig. A Keresztény élet ára 9360 Ft/év, az Új ember újság ára 12400 Ft/év mert tavasztól új színes küllemmel jelenik meg.