Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 4. vasárnap

2013.12.21

 Advent 4. vasárnap

2013. december 22.

 

1)     Ma este fél 5 órától a város főterén Ökumenikus gyertyagyújtás lesz.

 

2)     Holnap délelőtt 8 órától díszítjük a templomunkat karácsonyra, akinek van lehetősége és ideje engedi segítsen nekünk. Este 6 órakor lesz az utolsó adventi szentmise templomunkban.

 

3) Kedden december 24-én már nem lesz hajnali szentmise. Itt a templomunkban éjféli szentmisével Krisztus Urunk születésének Főünnepét üljük.

 

4)     December 24-én 23.40-kor a Szent Gellért Katolikus Iskola 4. osztálya pásztorjátékot ad elő a plébániatemplomban.

 

5)     Karácsony napján, december 25-én 8 órakor Sérsekszőlős, 9.30-kor Tab, 11 órakor Zala, és 18 órakor Tabon lesz szentmise.

 

Karácsony másnapján, december 26-án csak Tabon lesz szentmise 9.30-kor és este 18 órakor.

6)  December 27-én az este 6 órás szentmise keretében megtartjuk a Szent János napi szokásos bormegáldást. Kérném a boros gazdákat, hogy értesítsék egymást, és hozzák el boraikat. A szentmise végeztével a plébániára szeretettel várom a boros gazdákat a borkóstolásra, közös beszélgetésre.

 

7) Megköszönöm mindenkinek a sok-sok áldozatát, aki süteményt sütött, apróságokat hozott a Fiatal papok találkozójára, az atyák köszönetét is tolmácsolom, nagyon jól érezték magukat nálunk.

 

8)   Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 15-e, helye a jelentkezettek létszámától függ majd. A belépő ára 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 1500 Ft/ fő áron. Jelentkezni lehet január 15-ig a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

 

9) Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

10) Akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is kérnek Keresztény élet illetve Új ember újságokat, szíveskedjenek befizetni a sekrestyében. A Keresztény élet újság ára 8840 Ft/év, az Új ember újság ára 10400 Ft/év.

 

11)December 28-án (szombaton) Bábonyban, vasárnap pedig Lullán és Torvajon lesz szentmise.