Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent II. vasárnap

2020.12.11

Advent 2. vasárnap

 

2020. december 6.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (december 7.):                            Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja

Kedd (december 8.):                   A Boldogságos Szűz Mária

                                               Szeplőtelen Fogantatása főünnepe

 

 

  1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn 600 óra rorátés szentmise, szerda 800 óra, pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor rorátés szentmise.
  2. December 8-án, kedden 800 órakor is lesz szentmise a plébániatemplomban.
  3. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, átutalással, vagy csekken való befizetéssel, amely az újságos polcnál megtalálható.
  4. Templomunk karácsony előtti nagytakarítása december 12-én, szombaton lesz 1400 órai kezdettel. Nagyon kérem, hogy aki tud, segítsen.
  5. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében!
  6. A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, nem lehetséges a szentgyónások szokott módon való elvégzése, ezért december 13-án, advent III. vasárnapján a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében általános feloldozást adok mindazoknak, akik szentségi feloldozásban szeretnének részesülni. Később, amikor a járvány helyzet mérséklődik, és ismét lehetőség lesz a szentgyónások elvégzésére, ezeket a bűneinket is meg kell vallanunk Istennek újra.
  7. Általános feloldozást adok december 13-án Lullán és a megyeri templomban, valamint december 20-án Sérsekszőlősön és Zalán a szentmisék keretében.