Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 1. vasárnap

2014.01.11

 Urunk megkeresztelkedése vasárnap

2014. január 12.

 

1)     A mai vasárnap a Lullai, a Torvaji és a Tabi templomok felújítására adjuk adományainkat.

 

2)     Január 6-án az esti szentmise után megtartotta az egyházközség képviselőtestülete az ülését, amelyben elfogadta a 2013. évi számadást, és megszavazta a 2014. évi költségvetést.

 

A képviselőtestület a plébános szavazata nélkül elfogadta a szentmisék rendjének változását, február 1-től Tabon a délelőtti szentmise 11 órakor kezdődik, az esti nem változik. A falvakban Torvajon és Zalán pedig kéthetenként fél 10-kor lesz szentmise.

Az egyházi adó kérdésében 2014-évre minimum 2000 Ft fizetést állapított meg. Ez még mindig nagyban elmarad a Püspöki Konferencia előírásától, amely az éves nettó jövedelem 1 százaléka. A falvakban a képviselőtestületi tagoknak fizethetik be az összeget. Tabon pedig minden marad a szokott rend szerint.

 

3)     Januártól változnak a szentmisék Bábonyban. Ezentúl csak minden hónap első vasárnapján lesz szentmise délután 3 órától (téli időszámítás), majd este negyed 7-től (nyári időszámítás) alatt.

 

4)     Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 15-e, helye a Katolikus Iskola. A belépő ára 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 1500 Ft/ fő áron. Jegyek kaphatók január 15-ig a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

 

5)     Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

6)     Akik feliratkoztak, hogy a jövő évre is kérnek Keresztény élet illetve Új ember újságokat, szíveskedjenek befizetni a sekrestyében január 26-ig. A Keresztény élet újság ára 8840 Ft/év, az Új ember újság ára 10400 Ft/év.