Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 12. vasárnap

2015.06.20

Évközi 12. vasárnap

2015. június 21.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (június 24.):          Keresztelő Szent János születésének főünnepe

Szombat (június 27.):       Szent László király, Egyházmegyénk

védőszentjének főünnepe

 

 

  1. Június Jézus Szíve hónapja, a péntek esti szentmisék előtt 1730 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.
  2. Június 25-én, csütörtökön az esti szentmisét Szalai Tamás andocsi plébános úr tartja, mert a Szociális Otthon táborába hívtak előadást tartani. Lajos atya pedig lelkigyakorlaton vesz részt Veszprémben.
  3. Június 27-én, szombaton  745 órakor indulunk a Galéria elől Somogyvárra a papszentelésre, ahol Balás Béla megyéspüspök áldozópappá szenteli Németh Zsolt kispapunkat! Jelentkezni lehet még 1500 Ft útiköltség befizetésével!
  4. Június 27-én, szombaton Tabon a reggeli szentmise elmarad, a papszentelésre való indulás miatt!
  5. Június 28-án, vasárnap a 1600 órakor kezdődő szentmise keretében a papság és a hívek jelenlétében mutatja be Zsolt atya az újmiséjét a plébániatemplomban. Ezen a vasárnapon csak ez az egy szentmise lesz a plébánia területén. Szeretettel kérek mindenkit, akinek lehetősége van sütemények sütésével támogassa ezt az alkalmat.
  6. Szeretettel kérem a Testvéreket, akik örömmel segítenének az újmise után a kiszolgálásban a templomkertben (sütemények, üdítők), szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében, hogy tudjuk pontosan, ha esetleg még hívni kell segítséget! Aki teheti vegyen részt ebben!
  7. Június 29-én, hétfőn 1700 órakor kezdődik – jó idő esetén – a torvaji hegyi keresztnél a fogadalmi szentmise. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.
  8. Idén is Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron! Jelentkezni lehet Nyulné Németh Erikánál a katolikus iskolában július 1-jéig. A jelentkezők részére szülői értekezlet lesz július 1-jén 1615-kor a katolikus iskolában.
  9. Előre hirdetem, hogy július 4-én, szombaton a megyeri templomban a soros szentmise elmarad, mivel hivatalosak vagyunk Arató Eszter evangélikus lelkésszé avatására a tabi evangélikus templomba. Ezért a bábonyi kápolnában július 5-én, vasárnap, a megyeri templomban július 18-án, szombaton lesznek a szentmisék.
  10. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.