Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 13. vasárnap - 2014. június 29.

2014.06.29

 Évközi 13. vasárnap

- Szent Péter és Szent Pál apostolok Főünnepe -

2014. június 29.

 

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (július 2.): Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony) ünnep

Csütörtök (július 3.): Szent Tamás apostol ünnep

 

1)     Ma van az úgynevezett Péter – fillér gyűjtés, így adjuk majd adományainkat, amelyet továbbítunk a Püspökség felé.

 

2)     A héten pénteken elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását és látogatását végzem.

 

3)     Június Jézus Szíve hónapja, a péntek esti szentmisék előtt fél 6 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk és gyónási alkalmat biztosítunk.

 

4)     A tegnapi napon a Püspök atya diakónussá szentelte Németh Zsolt kispapunkat.  A papság első rendjének szentségével Zsolt elkötelezte magát az Úr szőlőjébe. Imádkozzunk érte és az újonnan szenteltekért!

 

5)     Jövő vasárnap délután 3 órakor a Bábonyi kápolnában is lesz szentmise.

 

6)      Egyházközségi zarándoklatról, amelyet Lengyelországba tervezünk, jövő héten bővebb felvilágosítást adok. Sajnos 4 fő hiányzik még a 30-ból, emiatt várom az utazási iroda válaszát, akik minimum létszámnak 30 főt jelöltek meg!

 

7)     A plébániai táborral kapcsolatban, amely a Háromfai plébánián lesz. Július 28-tól augusztus 2-ig. Jövő héten bővebben tájékoztatom majd az érdekelteket! Kérem, aki még nem fizette be a tábor költségét a 8000 Ft-ot, keresse Tóthné Margó tanítónőt!

Bővebb információt olvashatnak a plébánia honlapján, a www.tabiplebania.hu címen valamint a faliújságokon.

 

8)     A héten a papoknak  kötelezően előírt három napos lelkigyakorlaton vettem részt Veszprémben, amelyet Reisz Pál OFM ferences szerzetes atya tartott a Szemináriumban, értékes megszívlelendő tanítást kaptunk!