Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 15. vasárnap - 2014. július 13.

2014.07.12

 Évközi 15. vasárnap

2014. július 13.

 

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (július 15.): Szent Bonaventura püspök és egyháztanító emléknap

Péntek (július 18.): Szent Hedvig királynő emléknap

 

1)     A mai vasárnapon a Megyei, Lullai és a Torvaji templomok felújítására adjuk adományainkat.

 

2)     Jövő vasárnap a Sérsekszőlősi, a Zalai és a Plébániatemplom felújítására adjuk adományainkat.

 

3)     A lengyelországi zarándokaltról a következőket hirdetem. Indulás július 16-án, szerdán reggel 5 órakor a Galéria elől. Gyülekező a parkolóban. Mindenki hozzon magával kb. 10000 Ft-nak megfelelő költőpénzt és 5000Ft-nak megfelelő lengyel zlotyit a belépőre. Nem fogadnak el sehol másfajta valutát, csak zlotyit, illetve bankkártyát. Valamint hozzanak magukkal meleg ruhát, zárt cipőt és esernyőt. A személyi igazolványát senki nem felejtse otthon! Kérek mindenkit, hogy indulás előtt kössön egyéni utazási és balesetbiztosítást, amelyet keddenként kedvezményesen köthetnek a postán. Visszaérkezés várhatóan 19-én, szombaton 20 órakor.

 

4)     A plébániai táborral kapcsolatban, amely a Háromfai plébánián lesz! Július 15-én kedden szülői értekezletet tartunk a Plébániatemplomban az esti szentmise után fél 7-kor!

 

5)     Előre hirdetem, hogy a Zalai templom búcsúnapja július 27-én vasárnap lesz, amelyet a fél 10 órakor kezdődő szentmise keretében ünneplünk. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, és imádság a Szentatya szándékára.)

 

6)     Előre hirdetem, hogy július 27-én vasárnap Szent Kristóf (az utazók védőszentje) ünnepéhez kötődően a 11 órás szentmise után gépjárműmegáldást végzünk! Szeretettel hívok minden autóval, motorkerékpárral és biciklivel közlekedő Testvéremet!

 

7)     Kérem a kedves Testvéreket, hogy támogassák a plébániai táborunkat. Amennyiben lehetőségük van szívesen fogadunk zöldségféléket, burgonya, hagyma stb. lekvár, gyümölcs és méz, amelyet leadhatnak a szentmisék előtt és után a sekrestyében, legkésőbb 27-én vasárnapig. Gyermekeink nevében is hálásan köszönöm.

 

8)     Augusztus 16-án ünnepeljük a Zalai templom 250 éves évfordulóját, amelyre nagyszabású ünnepséggel készülünk. Délután 2 órakor kezdődik majd az ünnepi szentmise.