Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 16. vasárnap

2013.07.18

Évközi 16. vasárnap

2013. július 21.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (július 22.): Szent Mária Magdolna

Kedd (július 23.): Szent Brigitta szerzetesnő Európa társvédőszentje

Szerda (július 24.): Árpád-házi Szent Kinga szűz és szerzetesnő

Csütörtök (július 25.): Szent Jakab apostol

Péntek (július 26.): Szent Joachim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei

 

1)     Ma van a Zalai templom búcsúja, a szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető: (tiszta lélek, szentáldozás, imádság a szentatya szándékára: Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy Mária, Dicsőség.)

 

2)     Egyházközségi gyűlést tartottunk, ahol az egyházközségi tagokkal átbeszéltük a plébánia és a hozzátartozó falvakat érintő kérdéseket. Mindenhol annak megoldandó feladatok, amelyeket még ebben az évben orvosolni kell, ezért a Képviselőtestület szándéka szerint,  minden hónap 2. vasárnapján, (a falvakban pedig értelemszerűen, az adott hónap első hétvégéjén, amikor ott szentmise van) minden templomba a templomok felújítására, szépítésére, fenntartására gyűjtünk, s erre a szándékra adjuk a vasárnapi persely pénzt, templomonként elkülönítve. A gyűjtés eredményéről mindig beszámolok, a gyűjtést követő vasárnapon. Ezen gyűjtések bevételéből remélhetőleg a sürgető munkákat el tudjuk végezni.

 

3)     A templom szép és ízléses díszítése Isten nagyobb dicsősége mellett mindannyiunk lelki gazdagodását is szolgálja, ezért tisztelettel kérem, hogy akik a templom díszítéséhez virágot tudnak felajánlani azok, hozzák el azt a templomba legkésőbb péntek estig és helyezzék el a templom bejáratához kitett kannába vagy hozzák be a sekrestyébe szentmisék előtt vagy után.

 

4)     Július 28-án (vasárnap) délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise keretében Nagy Vendel helynök úr Szántódpusztán megáldja a felújított Szent Kristóf kápolnát, majd a szokott módon a szentmise végén minden járművet egyesével. Az utazók védőszentjének Szent Kristófnak közbenjárását kérve. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.

 

5)     Kérem, hogy akik az Új ember és a Keresztény élet újságokat előfizették vigyék el az újságos polcról.