Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 18. vasárnap - 2014. augusztus 3.

2014.08.03

 Évközi 18. vasárnap

2014. augusztus 3.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 4.): Vianney Szent János áldozópap emléknap

Szerda (augusztus 6.): Urunk Színeváltozása ünnep

Péntek (augusztus 8.): Szent Domonkos áldozópap emléknap

Szombat (augusztus 9.): A keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társvédőszentje ünnep

 

1)     A mai vasárnapon Megyeri, a Lullai, a Torvaji templomaink felújítására adjuk adományainkat!

 

2)     Jövő vasárnap a Sérsekszőlősi, a Zalai és a Plébániatemplom felújítására és szépítésére adjuk adományainkat!

 

3)     Ma elsővasárnap, szentmise lesz délután 3 órakor a Bábonyi kápolnában, majd 5 órától szentségimádást tartunk: Magyarország, Egyházmegyénk, Egyházközségeink lelki megújulásáért. 6 órakor pedig szentmise lesz.

 

4)     Hálásan köszönöm meg mindazok munkáját, akik a táborunk szervezésében és lebonyolításában kivették részüket! Egész heti áldozatos munkájukat a Jó Isten jutalmazza meg százszorosan! Tartalmas szép napokat tölthettünk együtt, amelyért elsődleges hála a Jó Istené!

 

5)     Augusztus 14-én, az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért! 20 órakor Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen, van miért, és ki(k)ért imádkoznunk.

 

6)     Augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Egyetlen olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni az este 6 órakor kezdődő szentmisén.

 

7)     Augusztus 16-án ünnepeljük a Zalai templom 250 éves évfordulóját, amelyre nagyszabású ünnepséggel készülünk. Délután 2 órakor kezdődik majd az ünnepi szentmise.