Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 19. vasárnap - 2014. augusztus 10.

2014.08.10

 Évközi 19. vasárnap

2014. augusztus 10.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 11.): Szent Klára szűz emléknap

Szerda (augusztus 13.): Boldog XI. Ince pápa emléknap

Csütörtök (augusztus 14.): Szent Maximilián Mária Kolbe áldozópap és vértanú emléknap

Szombat (augusztus 15.): Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony) FŐÜNNEP (parancsolt ünnep)

 

1)     A mai vasárnap a Sérsekszőlősi, a Zalai és a Plébániatemplom felújítására és szépítésére adjuk adományainkat!

 

2)     Augusztus 14-én szerdán, az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért! 20 órakor  szentmise, majd Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen, van miért, és ki(k)ért imádkoznunk. EZEN A NAPON ESTE 6 ÓRAKOR NEM LESZ SZENTMISE.

 

3)     Augusztus 15-én pénteken Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Egyetlen olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni az este 6 órakor kezdődő szentmisén.

 

4)     Augusztus 16-án szombaton ünnepeljük a Zalai templom 250 éves évfordulóját, amelyre nagyszabású ünnepséggel készülünk. Délután 2 órakor kezdődik majd az ünnepi szentmise.

 

5)     Augusztus 17-én vasárnap, ünnepeljük a Torvaji templom búcsúját a fél 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

6)     Augusztus 20-án szerdán, államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán fél 9 órakor tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, a városi ünnepség után 10 órakor az ünnepi szentmise, amelyben megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a testvéreket e szép ünnepre. Ezen a napon reggel nem lesz szentmise!