Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 19. vasárnap

2013.08.08

Évközi 19. vasárnap

2013. augusztus 11.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (augusztus 13.): Boldog XI. Ince pápa

Szerda (augusztus 14.): Szent Maximilián Kolbe áldozópap és vértanú

Csütörtök (augusztus 15.): Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony) főünnepe

Szombat (augusztus 17.): A Kaposvári Székesegyház felszentelésének az ünnepe

 

1)     Lullán, Torvajon, és Tabon a mai vasárnapon templomunk felújítására gyűjtünk. Isten fizesse meg jó szándékú adományaikat.

 

2)     Jövő vasárnap tartjuk a Torvaji templom búcsúját délelőtt 11 órakor, szeretettel hívom és várom a Testvéreket! A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. Zalán nem lesz vasárnap szentmise.

 

3)     Többen jelezték, hogy nagyobb összeggel is hozzájárulnának a munkálatainkhoz, amelyet a plébánián hivatali időben köszönettel elfogadunk.

 

4)     Szerdán, augusztus 14-én, az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért! 20 órakor Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen, van miért, és ki(k)ért imádkoznunk.

 

5)     Csütörtökön, augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. Parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel bűn terhe alatt kötelező. Egyetlen olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni szentmisén!

 

6)     Csütörtökön az esti szentmise után (Tab) rendkívüli képviselőtestületi ülést tartunk itt a templomban. A képviselőtestületi tagok pontos megjelenésére feltétlen számítok.

 

7)     Somogytúron a Móricz Zsigmond Művelődési Központban 2013. augusztus 17-én délután 5 órakor Antonio CALDARA: Szent István, Magyarország első királya című oratóriumot hallgathatják meg az érdeklődők. A hangverseny előtt, 14 -16 óráig tárlatvezetés a Kunffy Lajos (1869-1962) Emlékmúzeumban.

 

8)     Kérem, hogy akik az Új ember és a Keresztény élet újságokat előfizették vigyék el az újságos polcról.