Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 2. vasárnap

2014.01.18

Évközi 2. vasárnap

2014. január 19.

 

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (január 21.): Szent Ágnes szűz és vértanú

Péntek (január 24.): Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító

Szombat (január 25.): Szent Pál apostol megtérése ünnep

1)     A mai nappal megkezdődik az Ökumenikus imahét az egész világon. A mi plébániánkon ezek az alkalmak a következőképpen alakulnak:

Szerdán a Református templomban találkozunk este 6 órakor, igét hirdet: Arató Lóránd evangélikus segédlelkész

Csütörtökön Lullán a Katolikus templomban találkozunk este 6 órakor, igét hirdet: Sándor Zsuzsa Noémi református lelkipásztor

Pénteken az Evangélikus templomban találkozunk este 6 órakor, igét hirdet: Sifter Gergely plébános

2)     A héten, csütörtökön és pénteken az ökumenikus ima alkalmak miatt a szentmisék nem este, hanem reggel 7 órakor kezdődnek a plébániatemplomban.

3)     Szeretettel kérem a testvéreket, akinek lehetősége van, a csütörtöki lullai szeretetvendégségre egy kis aprósággal vagy süteménnyel szíveskedjen segíteni. Ha bármi oknál fogva eljönni nem tudnak, behozhatják a sekrestyébe vagy a plébániára. Segítő együttműködésüket a Jó Isten fizesse meg.

4)     Január 6-án az esti szentmise után megtartotta az egyházközség képviselőtestülete az ülését, amelyben elfogadta a 2013. évi számadást, és megszavazta a 2014. évi költségvetést.

A képviselőtestület a plébános szavazata nélkül elfogadta a szentmisék rendjének változását, február 1-től Tabon a délelőtti szentmise 11 órakor kezdődik, az esti nem változik. A falvakban Torvajon és Zalán pedig kéthetenként fél 10-kor lesz szentmise.

Az egyházi adó kérdésében 2014-évre minimum 2000 Ft fizetést állapított meg. Ez még mindig nagyban elmarad a Püspöki Konferencia előírásától, amely az éves nettó jövedelem 1 százaléka. A falvakban a képviselőtestületi tagoknak fizethetik be az összeget. Tabon pedig minden marad a szokott rend szerint.

5)     Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 15-e, helye a Katolikus Iskola. A belépő ára 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 1500 Ft/ fő áron. Jegyek kaphatók  a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

 

6)     Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.