Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 20. vasárnap

2013.08.15

Évközi 20. vasárnap

2013. augusztus 18.

 

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (augusztus 19.): Szent Bernát apát és egyháztanító emléknap

Kedd (augusztus 20.): Szent István király Magyarország fővédőszentje

Szerda (augusztus 21.): Szent X. Piusz pápa emléknap

Csütörtök (augusztus 22.): Boldogságos Szűz Mária királynő emléknap

Szombat (augusztus 24.): Szent Bertalan apostol ünnep

 

1)     Megyeren a templom környékének rendbetételéhez 24-én 9 órára hívom és várom a testvéreket társadalmi munkára, minden dolgos kézre számítok, kérem, hogy aki tud szerszámokat esetleg gépeket hozzon magával. Ha lehet a faluban apostolkodjunk és hívjuk ismerőseinket, szomszédjainkat is. Az Isten ügye, mindegyikünk közös ügye!

 

2)     Előre hirdetem, hogy a következő gyűjtés időpontja templomaink felújítására Sérsekszőlősön (Szeptember 1.) Torvajon pedig (szeptember 7.)

Isten fizesse meg a templom felújítására szánt jó szándékú adományaikat, amelyet az egyházközség nevében hálásan köszönök.

 

3)     Ma tartjuk a Torvaji templom búcsúját délelőtt 11 órakor, szeretettel hívom és várom a testvéreket! A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. Zalán nem lesz vasárnap szentmise.

 

4)     Többen jelezték, hogy nagyobb összeggel is hozzájárulnának a munkálatainkhoz, amelyet a plébánián hivatali időben köszönettel elfogadunk.

 

5)     Kedden, augusztus 20-án államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán fél 9 órakor tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, a városi ünnepség 9 óra 20-kor kezdődik a Szent István szobornál (lovas szobor), utána pedig 10 órakor az ünnepi szentmise, amelyben megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a testvéreket e szép ünnepre. Ezen a napon este szentmise nem lesz!

 

6)     Zarándoklatot szervezünk a HIT ÉVÉBEN, Bakonybél- Pápakovácsi- Farkasgyepű- Bakonyjákó útvonalon. A zarándoklatra jelentkezni a falukban az egyházközségi képviselőnél, Tabon pedig nálam lehet. Az utazás költsége 4000 Ft amely tartalmazza a belépőjegy árakat is. . Csak az számít a zarándoklatra jelentkezettnek, aki a teljes összeget befizette szeptember 30-ig. A részletes program a hirdetőtáblán és a plébánia honlapján  www.tabiplebania.hu is megtalálható.

 

7)     Kérem, hogy akik az Új ember és a Keresztény élet újságokat előfizették vigyék el az újságos polcról.