Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 21. vasárnap

2013.08.21

Évközi 21. vasárnap

2013. augusztus 25.

 

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (augusztus 27.): Szent Mónika emléknap

Szerda (augusztus 28.): Szent Ágoston püspök és egyháztanító

Csütörtök (augusztus 29.): Keresztelő Szent János vértanúsága

          

1)     Előre hirdetem, hogy a következő gyűjtés időpontja templomaink felújítására Lullán és Zalán szeptember 8-án vasárnap lesz.

Isten fizesse meg a templom felújítására szánt jó szándékú adományaikat, amelyet az egyházközség nevében hálásan köszönök.

 

2)     Szerdán, augusztus 28-án este 7 órakor jótékonysági orgonakoncert lesz a templomunkban a Szentgyörgyi Albert tehetségpont javára. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a szervezők!

 

3)     Zarándoklatot szervezünk a HIT ÉVÉBEN, október 19-én, Bakonybél- Pápakovácsi- Farkasgyepű- Bakonyjákó útvonalon. A zarándoklatra jelentkezni a falukban az egyházközségi képviselőnél, Tabon pedig nálam lehet. Az utazás költsége 4000 Ft amely tartalmazza a belépőjegy árakat is. Csak az számít a zarándoklatra jelentkezettnek, aki a teljes összeget befizette szeptember 30-ig. A részletes program a hirdetőtáblán és a plébánia honlapján www.tabiplebania.hu is megtalálható.

 

4)     Örömmel hirdetem a testvéreknek, hogy elkészültek templomunkban az új kovácsoltvas rácsok. Ez alkalommal egyik tervünk megvalósult, hogy a templomot kinyissuk, hogy mindenkinek lehetősége legyen egy kicsit betérve, elcsendesedve az Úrra figyelni. Itt köszönöm meg jó szándékú adományaikat, folytatjuk az idei évre betervezett felújítást a templom kövezetének rendbetételével, amellyel várhatóan karácsonyra megszépül templomunk.

 

5)     Rövidesen megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék. Jelentkezni az iskolákban a hitoktatóknál lehet.

 

6)     Megérkezett a 2014 évi kalendárium 350 Ft, forgatós naptár 250 Ft, gyerek naptár 200 Ft, és az egylapos naptár 30 Ft, kapható a templomokban és a plébánián.

 

7)     Kérem, hogy akik az Új ember és a Keresztény élet újságokat előfizették vigyék el az újságos polcról.