Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 22. vasárnap

2013.09.02

 Évközi 22. vasárnap

2013. szeptember 01.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (szeptember 3.): Nagy Szent Gergely pápa

Szombat (szeptember 7.): Szent Márk, István, és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk  

 

1)     A mai vasárnapon, a Sérsekszőlősi és a Zalai templomok felújítására adjuk perselyadományainkat, Torvajon pedig szombaton az este 6 órás szentmisében, amelyet a Jó Isten fizessen vissza mindenkinek százszorosan.

 

2)     A héten elsőpéntek, este fél 6 órától gyónási alkalmat biztosítunk.

 

3)     A következő gyűjtés időpontja templomunk felújítására (Tab) szeptember 8-án vasárnap lesz, amelyet előre is hálás szívvel köszönök.

 

4)     Jövő vasárnap tartjuk délelőtt 11 órakor a Megyeri templom búcsúját (Kisboldogasszony). A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Torvajon ezért szombaton este 6 órakor lesz a szentmise.

 

5)     Zarándoklatot szervezünk a HIT ÉVÉBEN, október 19-én, Bakonybél- Pápakovácsi- Farkasgyepű- Bakonyjákó útvonalon. A zarándoklatra jelentkezni a falukban az egyházközségi képviselőnél, Tabon pedig nálam lehet. Az utazás költsége 4000 Ft amely tartalmazza a belépőjegy árakat is. Csak az számít a zarándoklatra jelentkezettnek, aki a teljes összeget befizette szeptember 30-ig. A részletes program a hirdetőtáblán és a plébánia honlapján  www.tabiplebania.hu is megtalálható.

 

6)     Örömmel hirdetem a testvéreknek, hogy elkészültek templomunkban az új kovácsoltvas rácsok. Ez alkalommal egyik tervünk megvalósult, hogy a templomot kinyissuk, hogy mindenkinek lehetősége legyen egy kicsit betérve elcsendesedve az Úrra figyelni. Itt köszönöm meg adományaikat, folytatjuk az idei évre betervezett felújítást a templom kövezetének rendbetételével, amellyel várhatóan karácsonyra megszépül templomunk.

 

7)     A héten megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Isten és az ő tanítását megismerjék. Jelentkezni a plébánián, és az iskolákban az osztályfőnököknél lehet.

 

8)     Az Új ember és a Keresztény élet újságokat vigyék el az újságos polcról.