Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 23. vasárnap

2013.09.08

Évközi 23. vasárnap

2013. szeptember 08.

 

Ünnepek, emléknapok:

Csütörtök (szeptember 12.): Szűz Mária szent neve

Péntek (szeptember 13.): Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító

Szombat (szeptember 14.): Szent Kereszt felmagasztalása ünnep

 

 

1)     Ma Lullán és Megyeren a templomaink felújítására gyűjtünk. Megyeri templom búcsúja délelőtt 11 órakor lesz, a szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. Isten fizesse meg a templom felújítására szánt jó szándékú adományaikat, amelyet az egyházközség nevében hálásan köszönök.

 

2)     A mai vasárnapon a Tabi templom felújítására gyűjtünk, amelyet előre is hálás szívvel köszönök.

 

3)     Jövő héttől megváltozik a szentmise rendje szerdán, reggel 7 óra helyett 8 órakor kezdődik majd a jövőben.

 

4)     Beneveztünk egy országos programba Nyitott Templomok Éjszakája, amely szeptember 14-én este 8 órakor kezdődik templomunkban is. Kérem a testvéreket, hogy a 9 órakor kezdődő előadásra töltsük meg a templomot, megtisztelve az előadót, aki 40 kötet szerzője Miskolcról érkezik hozzánk Dobos Marianne: A történelemben jelenlévő Isten, a pápaválasztásról és a pápaság XX. századi történetéről címmel tart színvonalas előadást.

 

5)     Zarándoklatot szervezünk a HIT ÉVÉBEN, október 19-én, Bakonybél- Pápakovácsi- Farkasgyepű- Bakonyjákó útvonalon. A zarándoklatra jelentkezni a falukban az egyházközségi képviselőnél, Tabon pedig nálam lehet. Az utazás költsége 4000 Ft amely tartalmazza a belépőjegy árakat is. Csak az számít a zarándoklatra jelentkezettnek, aki a teljes összeget befizette szeptember 30-ig. A részletes program a hirdetőtáblán és a plébánia honlapján  www.tabiplebania.hu is megtalálható.

 

6)     A jövő héttől megkezdődik az önkormányzati iskolákban is a hitoktatás. Köszönöm a hitoktatóink segítségét, Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), Csirke Erika, és Vajdáné Tóka-Farkas Ildikó, akik segítségemre lesznek az új tanévben.

 

Az Új ember és a Keresztény élet újságokat vigyék el az újságos polcról.