Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 24. vasárnap - 2014. szeptember 14.

2014.09.13

 Évközi 24. vasárnap

(Szent Kereszt felmagasztalása vasárnap)

2014. szeptember 14.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (szeptember 15.): Fájdalmas Szűzanya emléknap

Kedd (szeptember 16.): Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk emléknap

Szombat (szeptember 20.): Kim Taegon Szent András áldozópap Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk emléknap

 

1)     Mai vasárnapon a Lullai, a Torvaji és a Plébániatemplom felújítására gyűjtünk. Minden jószándékú adakozónak fizessen vissza az Isten százszorosan.

 

2)     Ma a bábonyi kápolnában is lesz szentmise délután 3 órakor!

 

3)     A következő szentmise időpontja a megyeri templomban jövő vasárnap reggel 8 órakor lesz.

 

4)     Előre hirdetem, hogy Sérsekszőlősön a jövő vasárnapi (szeptember 21.) szentmisét a Sérseki keresztnél délután 2 órakor tartjuk, amelyet 101 évvel ezelőtt állítottak. Rossz idő esetén a szentmise délután 2 órakor kezdődik a templomba.

 

5)     A héten kedden az Önkormányzati iskola alsó tagozatában, csütörtökön pedig a felső tagozatban szülői értekezletet tartok a hitoktatókkal közösen délután 4 órakor. Szülők megjelenésére feltétlen számítok!

 

6)     Megkezdődött az önkormányzati iskolákban is a hitoktatás. Köszönöm a hitoktatóink segítségét, Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), Csirke Erika, és Vajdáné Tóka-Farkas Ildikó, akik segítségemre lesznek az új tanévben.

 

7)     Szent István kora óta kötelezettségeink között szerepel, hogy az egyházat anyagi hozzájárulásainkkal is egyházi adó címén támogassuk. Az esztendő fele eltelt, akiknek anyagi lehetőségük engedi, azokat kérem, hogy ezen kötelességüknek tegyenek eleget.