Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 25. vasárnap - 2014. szeptember 21.

2014.09.21

 Évközi 25. vasárnap

2014. szeptember 21.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (szeptember 23.): Pietrelcinai Szent Pio szerzetes és áldozópap emléknap

Szerda (szeptember 24.): Szent Gellért püspök és vértanú ünnep

Szombat (szeptember 27.): Páli Szent Vince áldozópap emléknap

 

1)     A mai vasárnap Sérsekszőlősön a szentmisét a Sérseki keresztnél délután 2 órakor tartjuk, amelyet 101 évvel ezelőtt állítottak. Rossz idő esetén a szentmise délután 2 órakor kezdődik a templomba.

 

2)     A héten szerdán ünnepeljük iskolánk védőszentjének Szent Gellért püspök és vértanúnak az ünnepét, ezen alkalommal emlékezünk meg, az alapítás 20. évfordulójáról is. Az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

3)     Szerdán a reggel 8 órakor kezdődő szentmise elmarad az ünnep miatt!

 

4)     Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk

 

5)     Szent István kora óta kötelezettségeink között szerepel, hogy az egyházat anyagi hozzájárulásainkkal is egyházi adó címén támogassuk. Az esztendő fele eltelt, akiknek anyagi lehetőségük engedi, azokat kérem, hogy ezen kötelességüknek tegyenek eleget.

 

6)     Előre hirdetem, hogy október 5-én vasárnap a 11 órás szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. Kérjük, a körmenethez húsz perccel a szentmise előtt gyülekezzünk a sekrestyében. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/