Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 26. vasárnap - 2014. szeptember 28.

2014.09.27

 Évközi 26. vasárnap

2014. szeptember 28.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (szeptember 27.): Szent Mihály, Szent Gábor, Szent Rafael Főangyalok ünnep

Kedd (szeptember 30.): Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknap

Szerda (október 1.): A Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknap

Csütörtök (október 2.): Szent Őrzőangyalok emléknap

Szombat (október 4.): Assisi Szent Ferenc emléknap

 

1)     Ma Szentírás vasárnapja van, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk.

2)     A héten pénteken elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását, látogatását végzem, este fél 6 órától gyóntatás 6 órakor pedig szentmise lesz.

3)     Jövő vasárnap a Megyeri, a Sérsekszőlősi és a Zalai templomok szépítésére adjuk adományainkat, mindenki a saját templomában. Köszönöm a havonkénti nagylelkűségét mindazoknak, akik mindezen szándékokat szívükön hordozzák!

4)     Október 5-én (jövő vasárnap) tartjuk a Sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a reggel 8 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lékek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy, a Szentatya szándékára.)

5)     Október 5-én (jövő vasárnap) a 11 órás szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket helyezzük az Úr Krisztus lábai elé.  A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/

6)     Jövő vasárnap elsővasárnap délután 3 órakor a bábonyi kápolnában is lesz szentmise, majd 5 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk Magyarország, Egyházmegyénk, Egyházközségeink lelki megújulásáért. Szeretettel hívom és várom a testvéreket!

7)     Szent István kora óta kötelezettségeink között szerepel, hogy az egyházat anyagi hozzájárulásainkkal is egyházi adó címén támogassuk. Az esztendő fele eltelt, akiknek anyagi lehetőségük engedi, azokat kérem, hogy ezen kötelességüknek tegyenek eleget.

8)     Megérkeztek a 2015 évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 40 Ft.