Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 26. vasárnap

2013.09.26

 Évközi 26. vasárnap

2013. szeptember 29.

 

Ünnepek, emléknapok:

Hétfőn (szeptember 30.):Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító

Kedd (október 1.): A gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett(Lisieux-i Szent Teréz szűz és egyháztanító)

Szerda (október 2.): Szent Őrzőangyalok

Péntek október 4.): Assisi Szent Ferenc

1)     Ma Szentírás vasárnapja van. Ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk.

 

2)     Előre hirdetem, hogy október 13-án vasárnap a Sérsekszőlősi és a Zalai templom felújítására illetve szépítésére adjuk adományainkat. Isten fizessen meg mindnyájatoknak..

 

3)     Ma reggel 8 órás szentmise keretében tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját Szent Mihály főangyal ünnepén. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. Örömmel tudatom a kedves hívekkel, hogy elkészült a sérsekszőlősi templom teljes belső felújítása, festése, amelyhez számítok továbbra is híveink nagylelkű adományaira!

 

4)     Előre hirdetem, hogy az idei évben felszentelésének 40. évfordulóját ünnepli a Sérsekszőlősi templom. Erről a kerek évfordulóról szeretnénk méltó módon megemlékezni. Az ünnepi szentmisét és a templomszentelést Balás Béla megyéspüspök október 12-én 14 órakor celebrálja, majd a közös megemlékezést a kultúrházba folytatjuk a szentmise után. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

 

5)     Holnapi nappal lejár a zarándoklatra jelentkezés határideje. Kérném az egyházközségi tagokat, akiknél jelentkezni lehetett, hogy a héten pontos létszámmal és nevekkel keressenek meg, hogy jelezni tudjam az autóbuszvezető felé.

 

6)     A héten pénteken elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását és látogatását végzem, este fél 6 órától pedig gyónási alkalmat biztosítunk a plébániatemplomban.

 

7)     Október a Rózsafüzér (a Szűzanya) hónapja. A plébániatemplomban az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök, és péntek) előtt fél órával (fél 6-tól) rózsafüzért imádkozunk. A közös imádságra szeretettel hívom és várom a testvéreket.