Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 27. vasárnap - 2014. október 5.

2014.10.05

 Évközi 27. vasárnap

2014. október 5.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (október 7.): Rózsafüzér királynője emléknap

Szerda (október 8.): Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátronája főünnep

 

1)     A mai vasárnap a Megyeri, a Sérsekszőlősi és a Zalai templomok szépítésére adjuk adományainkat, mindenki a saját templomában. Köszönöm a havonkénti nagylelkűségét mindazoknak, akik mindezen szándékokat szívükön hordozzák!

 

2)     Ma tartjuk a Sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a reggel 8 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy, a Szentatya szándékára.)

 

3)     Ma a 11 órás szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket helyezzük az Úr Krisztus lábai elé.  A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/

 

4)     Mai vasárnap elsővasárnap délután 3 órakor a bábonyi kápolnában is lesz szentmise, majd 5 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk Magyarország, Egyházmegyénk, Egyházközségeink lelki megújulásáért. Szeretettel hívom és várom a testvéreket!

 

5)     Szent István kora óta kötelezettségeink között szerepel, hogy az egyházat anyagi hozzájárulásainkkal is egyházi adó címén támogassuk. Kérem, akiknek anyagi lehetőségük engedi, hogy ezen kötelességüknek tegyenek eleget.

 

6)     Megérkeztek a 2015 évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 40 Ft.

 

7)     Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) fél 6 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

8)     Október 13-án (hétfőn) a 9 órakor kezdődő szentmise keretében tartja a Dél-Balatoni Esperesi Kerület a gyűlését egyházközségünkben. A szentmisét a kerület több mint 20 papjával együtt Varga László általános helynök úr mutatja be. Kérem, hogy akinek lehetősége van egy kis süteménnyel kedveskedni vendégeinknek, hálás szívvel fogadjuk, amelyet átadhatunk a plébánián vagy a sekrestyében.