Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 28. vasárnap - 2014. október 12.

2014.10.11

 Évközi 28. vasárnap

2014. október 12.

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (október 15.): A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknap

Péntek (október 17.): Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú emléknap

Szombat (október 18.): Szent Lukács evangélista ünnep

 

1)     A mai vasárnap a Lullai, a Torvaji és a Plébániatemplom szépítésére adjuk adományainkat, mindenki a saját templomában. Köszönöm a havonkénti nagylelkűségét mindazoknak, akik mindezen szándékokat szívükön hordozzák!

 

2)     A holnapi napon a 9 órakor kezdődő szentmise keretében tartja a Dél-Balatoni Esperesi Kerület a gyűlését egyházközségünkben. A szentmisét a kerület több mint 20 papjával együtt Varga László általános helynök úr mutatja be. Kérem, hogy akinek lehetősége van egy kis süteménnyel kedveskedni vendégeinknek, hálás szívvel fogadjuk, amelyet átadhatunk a plébánián vagy a sekrestyében. Ezen a napon az esti szentmise elmarad!

 

3)     A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára, így adjuk majd perselyadományainkat!

 

4)     Megérkeztek a 2015 évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 40 Ft.

 

5)     Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) fél 6 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

6)     Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik az elmúlt vasárnapi terménybetakarító hálaadás előkészítésében és lebonyolításában segítettek! Külön köszönöm a templom környékének rendbetételét, és mindenkinek, akik terményeket hoztak és süteményt, finomságokat hoztak!