Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 29. vasárnap - 2014. október 19.

2014.10.18

 Évközi 29. vasárnap

2014. október 19.

Ünnepek, emléknapok:

 

Csütörtök (október 23.): Kapisztrán Szent János áldozópap emléknap

Szombat (október 25.): Szent Mór püspök emléknap

 

1)     A mai vasárnap Missziós vasárnap, az egész világon a Missziók segítésére gyűjtünk, a perselyadományt továbbítjuk az Egyházmegyei központba!

„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – hangzik Jézus búcsúszava Máté evangéliumában. Ezt a felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja az emberi szabadságjogokat tiszteletben tartva Krisztus Örömhírének továbbadása az egész földkerekségen. Vatikáni adatok szerint 75 ezer pap, szerzetes, diakónus és világi személy, köztük számos magyar végez missziós tevékenységet a világ különböző országaiban. Munkájuk ma sem veszélytelen, pl. 2013-ban 35 misszionáriust gyilkoltak meg, köztük 1 érseket, 20 papot, 3 szerzetest, 2 szerzetes nővért, 3 kispapot, 1 katekétát és 5 civil önkéntest.
Az egyház missziós tevékenységéről csak néhány adat: a XX. század elején Afrikában 2 millió katolikus élt, a földrész lakosságának 2,6%-a. 100 évvel később közel 140 millió, vagyis az afrikaiak 16,5%-a katolikus.
A katolikus missziók védőszentjei: Lisieux-i Szent Teréz és Xavéri Szent Ferenc.

 

2)     Előre hirdetem, hogy a Megyeri templomban a következő szentmise november 1-én délelőtt fél 10 órakor kezdődik!

 

3)     Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) fél 6 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

4)     Hálásan köszönöm mindazoknak, akik meghallották a kérő szót, és segítettek, süteményeket sütöttek! Meghálálni sem tudom, azt a rengeteg sok süteményt és egyéb finomságot, amelyet az atyák részére hoztak! Mindenkinek bőségesen tudtunk még csomagolni is! Jó Isten fizessen vissza mindenkinek százszorosan a jóságáért! Süteményes tálcák és a dobozokat megtalálják a sekrestyében!!!

 

5)     Jövő vasárnap ne feledkezzünk meg az órák átállításáról, áttérünk a téli időszámításra, 1 órával visszahajtjuk óráinkat!