Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 29. vasárnap

2013.10.18

Évközi 29. vasárnap

2013. október 20.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (október 23.):Kapisztrán Szent János áldozópap

Péntek (október 25.):Szent Mór püspök

 

1)     A mai vasárnap, országos gyűjtés van a missziók javára. Perselyadományainkat a missziók javára továbbítjuk.

„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – hangzik Jézus búcsúszava Máté evangéliumában. Ezt a felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja az emberi szabadságjogokat tiszteletben tartva Krisztus Örömhírének továbbadása az egész földkerekségen. Vatikáni adatok szerint 75 ezer pap, szerzetes, diakónus és világi személy, köztük számos magyar végez missziós tevékenységet a világ különböző országaiban. Munkájuk ma sem veszélytelen, pl. 2003-ban 35 misszionáriust gyilkoltak meg, köztük egy érseket, 20 papot, 3 szerzetest, 2 szerzetes nővért, 3 kispapot, 1 katekétát és öt civil önkéntest.
Az egyház missziós tevékenységéről csak néhány adat: a XX. század elején Afrikában 2 millió katolikus élt, a földrész lakosságának 2,6%-a. 100 évvel később közel 140 millió, vagyis az afrikaiak 16,5%-a katolikus.
A katolikus missziók védőszentjei: Lisieux-i Szent Teréz és Xavéri Szent Ferenc.

 

2)     Október a Rózsafüzér hónapja. A plébániatemplomban az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök, és péntek illetve vasárnap) előtt fél órával (fél 6)-tól rózsafüzért imádkozunk. A közös imádságra szeretettel hívom és várom a testvéreket.

 

3)     A filiákban a rózsafüzért közösen végezzék el pap nélkül. Jövő héten kedden Sérsekszőlősön, csütörtökön pedig Zalán este 5 órai kezdettel. Kedden a fájdalmas, csütörtökön pedig a világosság rózsafüzér titkait imádkozzuk.

 

4)     Jövő vasárnap ne feledkezzünk el az órák átállításáról, áttérünk a téli időszámításra, egy órával visszahajtjuk óráinkat.