Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 3. vasárnap - 2015. január 25.

2015.01.25

Évközi 3. vasárnap

2014. január 25.

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (január 26.): Szent Timóteusz és Szent Titusz püspökök

Szerda (január 28.): Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító

Szombat (január 31.): Bosco Szent János áldozópap

  1. Hálásan köszönöm mindenkinek a jelenlétét, akik az ökumenikus imaalkalmakon részt vettek, együtt imádkoztak a keresztények egységéért, és bármi módon segítettek. Jó Isten legyen örök jutalmuk.

 

  1. Január 16-án az esti szentmise után megtartotta az egyházközség képviselőtestülete az ülését, amelyben elfogadta a 2014. évi számadást, és megszavazta a 2015. évi költségvetést.

A képviselőtestület az egyházi adó kérdésében 2015-évre minimum 3000 Ft fizetést állapított meg. Ez még mindig nagyban elmarad a Püspöki Konferencia előírásától, amely az éves nettó jövedelem 1 százaléka. A falvakban a képviselőtestületi tagoknál is befizethetik az összeget. Tabon pedig minden marad a szokott rend szerint.

A képviselőtestület tagjai közé választotta a megüresedett helyekre Takács Istvánnét (Zala), és Hajduné Kocza Verát (Tab). Ők hamarosan leteszik a hívek közössége előtt esküjüket.

  1. Egyházközségeinknek megrendezzük a II. Egyházközségi bálunkat. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel, természetesen a községekből és a plébániatemplomból érkezettek arányában. Nagy öröm lenne, ha minél többen együtt tudnánk tölteni egy estét örömben, de annál nagyobb szeretetben. A bál időpontja február 7-e, helye az Önkormányzati iskola ebédlője. A belépő ára 4000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 2000 Ft/ fő áron. Jegyek kaphatók a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

 

  1. Aki szeretne ebben az évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

 

  1. Kedves Testvérek! Jövő szombaton bontanánk le a karácsonyfákat, és  karácsonyi díszítést a templomban, nagyon kérem, hogy akinek ideje engedi segítsen ebben, hiszen utána a templomot is takarítani kellene, mind férfi mind női segítségre nagy szükség lenne! A kezdés időpontja: január 31. reggel 8 óra.

 

  1. Február 2-a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, az esti szentmise keretében tartjuk a gyertyaszentelést, kérem a testvéreket, gyertyákat hozzanak magukkal.