Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 3. vasárnap

2014.01.26

 Évközi 3. vasárnap

2014. január 26.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (január 28.): Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító

Péntek (január 31.): Bosco Szent János áldozópap

 

1)     Hálásan köszönöm mindenkinek a jelenlétét, akik az ökumenikus imaalkalmakon részt vettek, együtt imádkoztak a keresztények egységéért, és bármi módon segítettek. Jó Isten legyen örök jutalmuk.

Hálásan köszönöm a templomtakarítók áldozatos munkáját.

2)     Előre jelzem, hogy jövő vasárnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz a szentmise már 11 órakor kezdődik, kérném a híveket, hogy gyertyákat hozzanak magukkal, amelyeket a szentmise kezdetén megáldok. A szentképek háta mögé illik tenni ezeket a gyertyákat és égiháború, villámlás vagy isten haragja esetén a gonosz erők ellen használják, és ezzel szokás világítani. (A betegek szentségének feladásakor a pap ezt a gyertyát helyezi a haldokló kezébe, meggyújtva, és erről vettek lángot a ravatalhoz is korábban.)

3)     Január 6-án az esti szentmise után megtartotta az egyházközség képviselőtestülete az ülését, amelyben elfogadta a 2013. évi számadást, és megszavazta a 2014. évi költségvetést.

A képviselőtestület a plébános szavazata nélkül elfogadta a szentmisék rendjének változását, február 1-től Tabon a délelőtti szentmise 11 órakor kezdődik, az esti nem változik. A falvakban Torvajon és Zalán pedig kéthetenként fél 10-kor lesz szentmise.

Az egyházi adó kérdésében 2014-évre minimum 2000 Ft fizetést állapított meg. Ez még mindig nagyban elmarad a Püspöki Konferencia előírásától, amely az éves nettó jövedelem 1 százaléka. A falvakban a képviselőtestületi tagoknak fizethetik be az összeget. Tabon pedig minden marad a szokott rend szerint.

4)     Egyházközségeinknek az idei évben először, de hagyományteremtő céllal bált szervezünk. A bál bevételét templomaink felújítására ajánljuk fel. A bál időpontja február 15-e, helye az Önkormányzati Iskola ebédlője (Virág utca 12.). A belépő ára 3000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 1500 Ft/ fő áron. Jegyek kaphatók január 30-ig a fíliákban az egyházközségi képviselőknél, illetve Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián.

5)     Aki szeretne a jövő évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot minél előbb. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

6)     Jövő héten nem tartózkodom itthon, a plébánosi feladatokat Dr. Takács Lajos ny. apát-plébános atya látja el, minden ügyben kérem hozzá forduljanak és őt keressék bizalommal.