Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 30. vasárnap - 2014. október 26.

2014.10.25

 Évközi 30. vasárnap

2014. október 26.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (október 28.): Szent Simon és Szent Judás Tádé apostolok ünnep

Szombat (november 1.): Mindenszentek PARANCSOLT ÜNNEP

1)      Az elmúlt vasárnap a missziók javára gyűjtöttünk, az összegyűlt 35000 Ft-ot továbbítottuk az Egyházmegyei Központba!

2)     Szombaton, Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban, délelőtt 11 órakor és este 6 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért.

3)     Szombaton a Megyeri templomban is lesz szentmise (november 1-én) délelőtt fél 10 órakor kezdődik!

4)     Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek) fél 6 órától rózsafüzért imádkozunk!

5)     November 1-jén (szombaton) sírkőszentelést végzek délután 1 órakor a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz!

6)     Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

7)     Azok, akik Halottak napján meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.

8)     Jövő vasárnap Halottak napja szentmisék a szokott módon lesznek, délután 3 órakor a bábonyi kápolnában is lesz szentmise.

9)     Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat 2014. november 26 – 29-e között juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel. A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben november 30-án és december 6-án reggel 9.30-tól 12.30-ig. Valamint a Fő téren december 18-19-én du. 15.00 –tól 19.00 óráig.

10)November 15-én Szent Gellért Római Katolikus Iskola szülői munkaközössége bált rendez az iskola éttermében. Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves egyházközségünkben élőt egy kellemes estére. Vacsorás jegy: 2000Ft, belépőjegy: 1000Ft és a támogatói jegy ára: 500Ft, amelyek megvásárolhatók a sekrestyében november 2-tól.