Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 30. vasárnap

2013.10.28

 Évközi 30. vasárnap

2013. október 27.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (október 28.): Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnep

Péntek (november 1.): Mindenszentek parancsolt ünnep

Szombat (november 2.): Halottak napja

 

 

1)     Az elmúlt vasárnap a missziók javára gyűjtöttünk, az összegyűlt 35 ezer Ft-ot továbbítottuk a Püspökségre. Isten fizesse meg jó szándékú adományaikat.

 

2)     Október a Rózsafüzér hónapja. A plébániatemplomban az esti szentmisék (hétfő, kedd, csütörtök) előtt fél órával (fél 6)-tól rózsafüzért imádkozunk. A közös imádságra szeretettel hívom és várom a testvéreket.

 

3)     A filiákban a rózsafüzért közösen végezzék el pap nélkül. Jövő héten kedden Lullán, csütörtökön pedig Torvajon este 5 órai kezdettel. Kedden a fájdalmas, csütörtökön pedig a világosság rózsafüzér titkait imádkozzuk.

 

4)     Pénteken Mindenszentek főünnepe, amely az idei évtől parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban, délelőtt 9.30-kor és este 18 órakor. A délelőtti szentmise végén tartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért. Gyónási alkalmat is biztosítunk, az ünnepi liturgiák előtt fél órával.

 

5)     Szombat Halottak napja, a szentmise a szokott módon reggel 7 órakor kezdődik. Szentmise lesz még Megyeren délután 15 órakor.

 

6)     Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

 

7)     Akik Halottak napján, meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.

 

8)     Elsőpéntekes betegek látogatását és gyóntatását, a következő pénteken november 8-án végzem, ahogy azt az elmúlt hónapban megbeszéltük.