Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 31. vasárnap - 2014. november 2.

2014.11.03

 Évközi 31. vasárnap

HALOTTAK NAPJA

2014. november 2.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (november 4.): Borromeo Szent Károly püspök emléknap

Szerda (november 5.): Szent Imre herceg ünnep

1)     Azok, akik Halottak napján meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a következő vasárnapon is.

 

2)     Ma Halottak napján szentmisék délután 3 órakor a bábonyi kápolnában is lesz szentmise. 5 órakor pedig Szentségimádást tartunk a plébániatemplomban Magyarország, Egyházmegyénk és Egyházközségeink lelki megújulásáért 6 órakor pedig szentmise lesz.

 

3)     A héten pénteken elsőpéntek, délelőtt a betegeket látogatását és gyóntatását végzem, majd este fél 6 órától gyónási alkalmat biztosítunk 6 órakor pedig szentmise lesz.

 

4)     Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat 2014. november 26 – 29-e között juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel. A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben november 30-án és december 6-án reggel 9.30-tól 12.30-ig. Valamint a Fő téren december 18-19-én du. 15.00 –tól 19.00 óráig.

 

5)     November 15-én Szent Gellért Római Katolikus Iskola szülői munkaközössége bált rendez az iskola éttermében. Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves egyházközségünkben élőt egy kellemes estére. Vacsorás jegy: 2000Ft, belépőjegy: 1000Ft és a támogatói jegy ára: 500Ft, amelyek megvásárolhatók a sekrestyében november 2-tól.

 

6)     Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is –  csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.

 

7)     Jövő vasárnap a Lullai a Torvaji és a Tabi templom felújítására adjuk adományainkat!