Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 32. vasárnap - 2014. november 9.

2014.11.09

Évközi 32. vasárnap

A LATERÁNI BAZILIKA FELSZENTELÉSE

2014. november 9.

 

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (november 10.): Nagy Szent Leo pápa és egyháztanító emléknap

Kedd (november 11.)        : Toursi Szent Márton püspök emléknap

Szerda (november 12.): Szent Jozafát püspök és vértanú emléknap

 

  1.  A mai vasárnap a Lullai a Torvaji és a Tabi templom felújítására adjuk adományainkat!

 

  1. Előre hirdetem, hogy a következő szentmise a Torvaji templomban november 22-én délután 3 órakor lesz!

 

  1. Előre hirdetem, hogy november 23-án tartjuk a Lullai és a Bábonyi templomok búcsúját. Lullán 8 órakor, Bábonyban pedig fél 10 órakor Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.

 

  1. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult tárgyakat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk a Testvérekhez, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat 2014. november 26 – 29-e között juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel. A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben november 30-án és december 7-én reggel 9.30-tól 12.30-ig. Valamint a Fő téren december 18-19-én du. 15.00 –tól 19.00 óráig.

 

  1. November 15-én Szent Gellért Római Katolikus Iskola szülői munkaközössége bált rendez az iskola éttermében. Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves egyházközségünkben élőt egy kellemes estére. Vacsorás jegy: 2000Ft, belépőjegy: 1000Ft és a támogatói jegy ára: 500Ft, amelyek megvásárolhatók a sekrestyében november 2-tól.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.